جهان امروز جهان امروز .

جهان امروز

مراحل برداشتن ارتودنسي دندان يا حذف براكت ها

v

به طور كلي برداشتن دستگاه هاي ارتودنسي شامل 4 مرحله ميشود كه همه مراحل طي يك جلسه به اتمام ميرسند. اين مراحل در ادامه توضيح داده شده اند. لازم به ذكر است كه كشيدن سيم و براكت دندان معمولا جزء هزينه ارتودنسي دندان در نظر گرفته نميشود و چندان تاثيري روي قيمت كل پروسه درمان شما ندارد.

1. برداشتن الاستيك هاي ارتودنسي

الاستيك ها از جمله اجزاي مهم ارتودنسي ثابت هستند و در ساير روش ها مانند انواع ارتودنسي متحرك يا ارتودنسي نامرئي بكار برده نميشوند. براي برداشتن ارتودنسي به روشي ايمن و بيخطر، مهم است كه ابتدا بيروني ترين قسمت هاي دستگاه ارتودنسي را برداشته و سپس به براكت ها و چسب ها برسيم. بخش اول فرايند برداشتن، شامل حذف تك تك باندهاي الاستيك و اورينگ ها است. اين كار به راحتي و توسط متخصص ارتودنسي دندان شما صورت ميگيرد.

2. كشيدن سيم قوس دار ارتودنسي

متخصص ارتودنسي دندان شما در قدم بعدي روي برداشتن يا كشيدن سيم ارتودنسي كه از بين براكت ها عبور كرده تمركز ميكند. يكپارچگي بريس ها در واقع به اين سيم وابسته است و با كشيدن سيم، ديگر هيچ ارتباطي بين دندان ها و براكت ها با هم وجود نخواهد داشت.

متخصص ارتودنسي با استفاده از يك جفت انبردست خاص، براكت ها را شل كرده و سيم را خارج ميكند. متخصص در اين مرحله از برداشتن ارتودنسي حواسش را جمع ميكند كه نه براكت ها و نه سيم به بخش داخل دهان هيچ آسيبي وارد نكند. اين مرحله همكاري كامل شما را نياز دارد تا بدون هيچ آسيبي براكت ها و سيم شل شده و سيم كشيده شود.

3. برداشتن براكت ها و باندها

با كشيده شدن سيم ها، نوبت به از بين بردن يا كندن براكت و باندهاي ارتودنسي اطراف دندان هاي پيش ميرسد. شايد خيلي ها فكر كنند كه سخت ترين مرحله برداشتن ارتودنسي همين كندن و خارج كردن براكت ها است اما حقيقت اين است كه اين كار بسيار ساده است و زمان زيادي هم نياز ندارد. هرچند كه براكت ها با چسب مخصوص به دندان ها چسپيده شده اند اما متخصص ارتودنسي آن ها را به نحوي چسپانده كه با اعمال فشار مناسب در يك جهت خاص به راحتي شل شده و كنده ميشوند. همين امر در خصوص باندها نيز صادق است.

4. تميز كردن دندان ها بعد از برداشتن ارتودنسي

با برداشتن براكت ها، بيماران احساس ميكنند كه دندان هايشان چسپناك يا كثيف است و اساس ناخوشايندي دارند. اين احساس طبيعي است زيرا متخصص ارتودنسي هنوز چسپ دندان را برنداشته است و متصل به دندان ها هستند. متخصص با كمك ابزار مخصوصي اقدام به پاك كردن بقاياي چسپ ارتودنسي ميكند و سپس دندان ها را به روش خود تميز ميكند.

منبع : https://www.orthoblog.ir/

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۲۵:۲۰ توسط:netware موضوع:

چرا ارتودنسي بهترين و اصولي ترين روش براي منظم كردن دندان هاي كج است؟

يكي از مهم ترين وظايف ارتودنسي دندان هماهنگ، يكدست و صاف كردن دندان هاي كج است. بنابراين بله پاسخ به سوالي كه در عنوان مقاله مطرح شده قطعا “بله” است. و دندان هايي كه كج هستند (كم يا زياد) بايد ارتودنسي شوند تا به موقعيت صاف و طبيعي خود برگردند. رشته ارتودنسي نه تنها دندان هاي كج را صاف مي‌كند بلكه ساير معايب دندان ها، فك و صورت را نيز به وسيله دستگاه هاي مختلف و دستان حاذق يك متخصص ارتودنتيست برطرف مي كند. آنچه در اين مقاله مي خوانيد توضيحاتي است درباره مشكلات كج بودن دندان ها و شيوه اصلاح آن ها با كمك متخصصان ارتودنسي و ترميم و زيبايي دندان. اگر به دنبال ارتودنسي دندان كج يا ونير كردن آن هستيد خواندن اين مقاله به شما توصيه مي شود.

به جز ارتودنسي دندان كج، چه روش هايي براي صاف شدن دندان ها وجود دارد؟

كج بودن دندان ها به هر دليلي كه رخ بدهد، مي تواند ظاهر لبخند را به شدت تحت تاثير قرار دهد. در اغلب موارد براي برطرف كردن اين مشكل و بهبود طرح لبخند از ارتودنسي دندان كج كمك گرفته مي شود. اما راه هاي ديگري نيز براي اين هدف وجود دارد. براي مثال استفاده از انواع ونير دندان مي تواند به بهبود طرح لبخند و صاف شدن ظاهري دندان ها كمك كند. در ادامه  مقاله ونير دندان و ارتودنسي به عنوان دو روش جهت صاف كردن دندان هاي كج را مورد بررسي قرار مي دهيم. اما اجازه دهيد ابتدا علت كج شدن دندان ها را بررسي كنيم.

علت كج شدن دندان ها چيست؟

كج شدن دندان علل مختلفي دارد و تنها ناشي از يك علت خاص نيست. مهم ترين علل كج شدن دندان كه در نهايت باعث مي شوند شما براي ارتودنسي دندان كج خود به متخصص ارتودنسي خوب مراجعه كنيد عبارتند از:

اندازه فك: كوچك بودن اندازه فك از مهم ترين علل كج شدن دندان ها است. زماني كه دندان ها فضاي كافي براي رشد نداشته باشند، به صورت كج از لثه بيرون مي ايند. اين مشكل معمولا بايد پيش از رويش دندان هاي دائمي كودكان توسط متخصص برطرف شود.

عادات اشتباه كودكي (موسوم به عادات ميوفانكشنال): مكيدن انگشت هاي دست و پا يا اشياء ميتواند باعث كج شدن دندان شود. رفلاكس بلع نادرست حين بليعدن مواد غذايي نيز يكي از اين موارد است.

مشكلات مال اكلوژن: مشكلاتي كه اشاره به عدم هماهنگي فك ها با هم دارند

اصلاح كجي دندان ها با ارتودنسي

همانطور كه در مقدمه نيز اشاره كرديم، دو روش براي اصلاح فرم كج دندان ها ارتودنسي دندان يا همان ارتودنسي دندان كج است با استفاده از ونير دندان. اما به نسبت ونير ها (لمينت دندان و ونير كامپوزيت و …) ارتودنسي بهترين روش اصلاح اين مشكل است. زيرا با كمك اين درمان دندان را به روش هاي اصولي صاف كرده و باعث بهبود طرح لبخند ميشوند اما با ونير دندان تنها دندان ها را به صورت ظاهري از كج بودن در آورده ايم. در واقع با يك روكش نازك، كاري كرده ايم كه دندان ديگر كج به نظر نرسد.

روش صاف شدن دندان كج با ارتودنسي

اگر قصد ارتودنسي دندان كج داريد بهتر است بدانيد كه روش هاي متفاوتي براي اين هدف در دسترس است. يك متخصص ارتودنسي خوب بسته به شدت كجي دندانتان مي تواند از انواع روش ارتودنسي زير استفاده كند:

·         انواع ارتودنسي نامرئي

·         انواع ارتودنسي متحرك

·         انواع ارتودنسي ثابت

رفرنس : https://www.orthodentist.ir/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۰۸:۰۷ توسط:netware موضوع:

خطرات درد دندان در طول دوره بارداري

بسياري از خانم هاي باردار در طي دوران بارداري بدليل حفاظت از جنين، از درمان مشكلات دنداني اجتناب كرده كه مي تواند براي سلامت مادر و جنين  خطرات جدي را بوجود آورد.

لذا در اين رابطه لازم است به نكات زير توجه شود:

بيماري  ژنژيويت بارداري مي‌تواند باعث دچار شدن فرد به عفونت شديد لثه و پريودنتيت وگسترش شرايط بيماري شود. به‌طور بالقوه وجود عفونت در بدن مادر مي‌تواند سلامت مادر و همچنين جنين را به‌طور جدي تهديد كند و در نتيجه مي بايست درمان سريعتر انجام و به بعد از زايمان موكول نگردد.

مشكلات دندان در صورت عدم معالجه در دوران بارداري مي تواند آسيب هاي جدي و دائمي براي دندان ها ، لثه بوجود آورد و باعث از دست دادن دندان، تحليل و از بين رفتن لثه، و گاه ايجاد مشكلات خاص براي استخوان فك شود.

در بعضي موارد مشكلات دندان بدليل سرايت عفونت در خون بيماري قلبي و…را در پي خواهد داشت.

خانم‌هاي بارداري كه به بيماري پريودنتال دچار هستند در مقايسه با ساير خانم‌ها چهار تا هفت برابر با خطر به دنيا آمدن زودتر از موعد كودك و نيز وزن پايين كودك در هنگام تولد مواجه مي‌شوند.

همچنين درد مداوم دندان باعث افزايش سطح فشار وارد شده به مادر خواهد شد.

بيشتر بخوانيد :

ايمپلنت دندان

كامپوزيت دندان

بهترين زمان درمان در دوران حاملگي

مناسب ترين زمان براي استفاده از خدمات دندانپزشكي سه ماهه دوم بارداري مي باشد. همچنين درمان دندانپزشكي در طول سه ماهه سوم براي جنين خطر زيادي نداشته  اما ممكن است در اين زمان تحمل نشستن بر روي صندلي دندانپزشكي براي مدت طولاني براي بيمار دشوار و سخت باشد.

درصورت نياز به معالجه دندان در سه ماهه اول دوره بارداري يعني زمان تشكيل اندام‌هاي اصلي جنين ، لازم است در خصوص به تاخير انداختن درمان براي چند هفته  با دندان‌پزشك صحبت و مشورت نماييد. به هر حال، ممكن است دندانپزشك بدليل حاد بودن مشكل بيمار را  بلافاصله تحت درمان قرار دهند.

درمان‌هاي خانگي براي درد دندان در طول دوره بارداري

استفاده از برخي روش‌هاي درمان خانگي براي تسكين موقت درد همچون كمپرس سرد، دهان‌شويه با آب‌نمك، روغن ميخك و…در صورتي كه درد دندان خفيف باشد مثمر ثمر بوده  و مي تواند بيمار تا زمان مراجعه به دندانپزشك آرام كند.

بيشتر بخوانيد : دندانپزشكي كودكان 

عصب‌كشي دندان در دوره بارداري

زماني كه توسط دندانپزشك نياز به عصب‌كشي دندان براي بيمار تشخيص داده شود، لازم است اطلاعات صحيح ، كافي،دقيق و لازم درباره بارداري فرد در اختيار دندان‌پزشك قرار گيرد. دندانپزشك با در دست داشتن اطلاعات مي تواند تصميمات مناسبي در خصوص روش و زمان درمان اتخاذ نمايد.با توجه به اينكه سه ماهه اول بارداري مهم‌ترين تاثير در رشد جنين و تشكيل اندامهاي اصلي را دارد.

در صورتي عدم نياز به درمان فوري براي شخص، مي‌توان درمان را به  سه ماهه دوم يا حتي پس از به دنيا آوردن كودك موكول كرد. به هر حال، در صورت درمان اورژانسي و نياز به عصب كشي لازم است درباره شرايط بارداري با دندان‌پزشك صحبت شده و از ايمن‌ترين روش درمان براي بيمار استفاده نمود. عصب كشي در دوران بارداري حساس و از اهميت ويژه اي برخوردارمي باشد.

اگر نيازمند اطلاعات بيشتري در رايطه دندانپزشكي بارداري هستيد اينجا كليك كنيد.

 منبع : كلينيك دندانپزشكي جنت اباد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ دى ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۰۲:۵۱ توسط:netware موضوع:

۵ علامتي كه نشان ميدهد شما نياز به دندانپزشك داريد

آيا ميدانيد كه چه زماني بايد به يك دندانپزشك مراجعه كرد؟ بهترين زمان براي يك قرار ملاقات با مطب دندانپزشكي چه وقتي است؟ آيا تنها زماني كه مشكل داريم بايد به دندان پزشكي مراجعه كنيم؟ با ما همراه باشيد تا درباره بهترين زمان مراجعه به دندانپزشك ترميمي خوب اطلاعات ارزشمندي در اختيار شما قرار دهيم.

بهترين زمان براي مراجعه به دندانپزشك

متأسفانه بيشتر مردم نمي دانند علائم اوليه مشكلات دندان پزشكي به چه صورت است ، به همين دليل اغلب منتظر ميمانند تا درد و يا علائم شديد را تجربه كنند و آنگاه تازه به فكر مراجعه به دندان پزشكي ميافتند. به همين جهت اغلب افراد زماني به مطب ميروند كه مشكل جدي و خطرناك شده است و نيازمند درمان تخصصي است.

بيشتر بخوانيد :

۵ نشانه كه نيازمند مراجعه به دندانپزشك هستند

۱. حساسيت دندان كه ممكن است با درد همراه باشد

اگر موقتا با درد دندان روبرو هستيد لزومي به مراجعه نداريد. اما اگر براي بيش از يك روز و به صورت مزمن درد دندان داريد بهتر است به دندانپزشك مراجعه كنيد. معمولا زماني كه دندان ها حساس ميشوند شاهد تجربه درد خواهيم بود. اين وضعيت زماني تجربه ميشود كه ميناي دندان دچار فرسايش شده باشد و لايه زيرين آن يعني دنتين در معرض هوا قرار بگيرد. زماني كه دندان حساسي داريد با خورن چيزهاي سرد و گرم ممكن است درد تجربه كنيد. زماني كه اين وضعيت بيش از چند روز شما را آزار ميدهد، حتما بايد آماده مراجعه به دندانپزشك شويد زيرا حساسيب دندان يك علامت هشدار دهنده است.

۲. حساسيت، تورم يا خونريزي از لثه ها

يكي ديگر از علائم رايجي كه نيازمند توجه ويژه است حساسيت لثه ها است. برخي اوقات ممكن است به دليل عواملي لثه ها متورم شده و نسبت به لمس حساس شوند. اگر در كنار اين دو علامت، لثه مستعد خونريزي باشد يا خونريزي كند حتما بايد به يك دندانپزشك مراجعه كنيد. تا علت هرچه زودتر تشخيص داده شده و درمان شود. در برخي مواقع ممكن است به علت اشتباه در مسواك زدن و وارد شدن فشار به لثه باعث خونريزي شود اگر علت حساسيت لثه شما مسواكتان است ميتوانيد آن را عوض كنيد اما اگر نميدانيد علت چيست حتما بايد به فكر مراجعه به دندانپزشك باشيد.

۳. بوي بد دهان

بوي بد دهان مشكلي است كه گريبان افراد زيادي از جامعه  را ميگيرد. برخي اوقات ممكن است به صورت موقت و به دنبال مصرف برخي مواد غذايي يا كم آبي بدن دچار بوي بد دهان شويم، اما اگر براي يك مدت طولاني دهانتان بوي بدي ميدهد و نميدانيد دليلش چيست حتما بايد به دندانپزشك مراجعه كنيد. بوي بدن دهان زماني كه خيلي طول بكشد ممكن است نشان دهنده يك مشكل جدي باشد كه نيازمند مراجعه به مطب دندانپزشكي است.

۴. آسيب ديدن دندان

هرگونه ترك در سطح دندان و يا لب پر شدن آن بايد جدي گرفته شود. زيرا اين مشكلات ميتوانند به ميناي دندان شما آسيب وارد كرده و حتي در صورت جدي گرفته نشدن ميتواند باعث عفونت پالپ دندان و در نهايت از دست رفتن دندان شود. اگر فكر ميكنيد دندان شما آسيب ديده است قبل از وارد شدن آسيب بيشتر به آن مراجعه به دندانپزشك را در اولويت خودتان قرار دهيد.

۵. تغيير رنگ دندان

به طور كلي تغيير رنگ ها نشانه اي از بهداشت ضعيف دهان و دندان است. اگرچه شرايط ديگري نيز وجود دارد كه مي تواند باعث تغيير رنگ آن ها شود. شايد بتوان با روش هاي خانگي اقدام به سفيد كردن دندان ( بليچينگ دندان )ها كرد، اما ايمنترين و بهترين كار اين است كه قبل از هر چيزي به يك دندانپزشك مراجعه كنيد. هر چه زودتر اين ويزيت را ترتيب دهيد بهتر ميتوانيد از تغيير رنگ (مثلا زرد شدن دندان ها) پيشگيري كنيد.

منبع : تاج دنتال كلينيك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۴۹:۲۸ توسط:netware موضوع:

پاسخ به چند سوال در رابطه با ايمپلنت دندان

چه كساني كانديد مناسبي براي ايمپلنت دندان هستند؟

زماني كه ايمپلنت دندان به عنوان گزينه درماني در نظر گرفته مي‌شود، متخصص ايمپلنت بايد درباره مناسب بودن شرايط بيمار براي اين درمان تصميم بگيرد. فاكتورهايي كه بايد ارزيابي شوند شامل موارد زير هستند:

سلامت بيمار (شرايط پزشكي، مصرف دارو، سن)

عادت‌هاي مختلف بيمار (كشيدن سيگار، دندان قروچه كردن، رعايت بهداشت دهان)

كيفيت و مقدار استخوان فك

معاينه‌اي كامل توسط دندانپزشك بايد انجام شود تا مشخص گردد چه مقدار حجم و تراكم استخواني در محل دندان از دست رفته وجود دارد، چرا كه مقدار مشخصي از استخوان براي حمايت از ايمپلنت لازم است.

ميزان موفقيت ايمپلنت‌هاي دنداني چقدر است؟

ايمپلنت‌هاي دنداني ميزان موفقيت خيلي بالايي دارند. مطالعات مستند باليني و تحقيقاتي ميزان موفقيت ايمپلنت را بيش از ۹۵%، بالاتر از هر نوع ديگر از درمان‌هاي جايگزين دندان نشان داده‌اند. ميزان موفقيت ايمپلنت حتي در نواحي با تراكم استخواني كم، بالا است. به محض جوش خوردن ايمپلنت در استخوان، دوام آن يك عمر طول مي‌كشد.

حدس ميزنيم از اين مطالب هم خوشتان بيايد :

چه كساني نمي‌توانند ايمپلنت بگذارند؟

بعضي شرايط احتمالا بهتر است تحت عنوان  ” عوامل خطرساز ” توصيف شوند، نه ” موارد عدم تجويز ” ، زيرا ايمپلنت‌ها مي‌توانند تقريبا در تمام بيماران موفقيت آميز باشند. در بعضي موارد ممكن است موفقيت ايمپلنت‌ها كمتر قابل پيش بيني باشد. ديابت شيرين (به ويژه ديابت كنترل نشده)، پوكي استخوان ، نقص ايمني و درمان هاي پزشكي مانند شيمي درماني و پرتو درماني از اين موارد هستند.

 آيا افراد سيگاري مي‌توانند از ايمپلنت‌هاي دندان بهره‌مند شوند؟

ميزان موفقيت ايمپلنت‌هاي دندان در طولاني مدت ممكن است در افراد سيگاري نسبت به غير سيگاري‌ها كمتر باشد. سيگار كشيدن موجب كاهش تراكم و كيفيت استخوان و كاهش روند بهبود زخم مي‌شود. اينكه چگونه اين فاكتورها موجب كاهش عمر ايمپلنت مي‌شوند واضح است. البته اين بدين معنا نيست كه جايگزيني ايمپلنت در افراد سيگاري ممنوع است، اما اين افراد بايد بدانند كه اگر به اين عادت خود ادامه بدهند احتمال عدم موفقيت درمان ايمپلنت افزايش مي‌يابد.

 آيا جايگزيني ايمپلنت دندان در افراد جوان امكان پذير است؟

به عنوان يك قاعده كلي، جايگزين كردن ايمپلنت‌هاي دندان بايد تا سن ۱۸ سالگي به تعويق بيفتد. در واقع اين سن مرتبط با زماني است كه رشد فك كامل مي‌شود.

 آيا جايگزيني ايمپلنت دندان در افراد با تراكم پايين استخوان ممكن است؟

از آنجا كه موفقيت درمان ايمپلنت دندان تا حد زيادي به استخواني كه ايمپلنت در آن قرار مي‌گيرد بستگي دارد، در افراد با تراكم پايين استخوان احتمالا لازم است پيوند استخوان قبل از جايگزين كردن ايمپلنت انجام شود. اين عمل معمولا به طور جداگانه و قبل از جايگزيني ايمپلنت انجام شده كه بايد به طور كامل بهبود يابد تا بتوان ايمپلنت دندان را قرار داد.

اگر قصد انجام ايمپلنت دندان داريد حتما نيازمند اطلاعات بيشتري هستيد پس جهت كسب اطلاعات بيشتر اينجا كليك كنيد.

منبع : ارتمان درمان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۴۰:۵۹ توسط:netware موضوع:

چرا بايد قبل ارتودنسي دندان ها را جرمگيري كرد؟

اغلب كساني كه درمان هاي ارتودنسي را شروع مي كنند قبل از آن، بايد به يك متخصص لثه يا ساير متخصصين دندانپزشكي مراجعه كنند. اين افراد معمولا مشكلاتي در خصوص بافت لثه و يا دندان خود دارند كه بدون برطرف شدن آن ها ترجيح مي دهيم ارتودنسي را شروع نكنيم. براي مثال جرمگيري دندان يكي از اين پروسه ها است كه بيشتر افراد بايد قبل از آغاز درمان، جرم گيري كنند. در اين مقاله درباره علت جرمگيري قبل از ارتودنسي دندان و فوايدش اطلاعاتي ارائه شده است. اگر قصد ارتودنسي داريد حتما ابتدا اين مقاله را بخوانيد.

چرا متخصص ارتودنسي ممكن است قبل از درمان شما را به دندانپزشك ارجاع دهد؟

دلايل زيادي وجود دارد كه چرا يك متخصص ارتودنسي ترجيح مي دهد ابتدا با همكاري يك دندانپزشك دندان هاي شما را جرم گيري كند سپس درمان را آغاز كند. يك ارتودنتيست مي خواهد بداند كه آيا دندان هاي شما به اندازه كافي سالم هستند ؟ لثه ها و استخوان هاي نگهدارنده دندان شما از مقاومت خوبي برخوردار هستند يا خير؟ علاوه بر اين، قبل از قرار دادن بريس بر روي دندان هاي شما بايد دندان هايتان تميز شوند. تا اگر پوسيدگي و فسادي وجود داشته باشد بر طرف شوند. زيرا هرگونه مشكل در خصوص لثه، دندان يا ساير بافت هاي داخل دهان ميتواند باعث افزايش مدت زمان ارتودنسي و حتي شكست آن شود.

علت جرمگيري قبل از ارتودنسي چيست؟

تميز كردن دندان ها با وجود دستگاه هاي ارتودنسي ثابت، متحرك و نامرئي كمي چالش برانگيز است. شما بايد وقت بيشتري براي اينكار اختصاص دهيد و بيشتر دندان ها را مسواك بزنيد. اگر چنين نكنيد پلاك دنداني و جرم روي دندان ها ايجاد شده و روند پوسيدگي دندان و همچنين بيماري لثه شروع مي شود. شما بايد قبل از شروع ارتودنسي دندان ها را تميز كررده و تمام جرم، پلاك و تارتار روي دندان، بين دندان ها و زير خط لثه را از بين ببريد.

 جرمگيري قبل از ارتودنسي باعث مي شود كه با خيال راحت تري به استقبال بريس ها و همچنين خفظ بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسي برويد. اگر جرمگيري نكنيد، جرم هايي كه قبل از ارتودنسي روي دندان شما قرار دارند باعث پوسيدگي دندان هايتان مي شود. به اين ترتيب تلاش متخصص و هزينه ارتودنسي كه شما پرداخت كرده ايد بي ثمر خواهد شد.

جرم ها (پلاك دندان) چگونه به وجود مي آيند؟

بزاق دهان به طور طبيعي داراي املاح و مواد معدني است كه در قسمت هايي از دندان ها رسوب مي كنند. به مرور زمان ميكروب هاي دهاني و مانده مواد غذايي به اين رسوبات اضافه شده و اولين مراحل  تشكيل پلاك دندان آغاز مي شود. در مراحل اوليه پلاك دندان به آساني با مسواك و نخ دندان قابل پاك شدن هستند. اما اگر به موقع از روي دندان برداشته نشوند اين پلاك ها به مرور حجيم شده. سپس به جرم تبديل مي شود.

جرم دندان، لثه را تخريب و دندان را شل مي كند

جرم ها رسوباتي هستند كه از املاح موجود در غذا به مرور زمان بر روي دندان ها مي نشينند. اگر به موقع با جرمگيري  اين حجم اضافي از روي دندان ها برداشته نشوند مقداري از استخوان نگهدارنده دندان تحليل مي رود. اين امر باعث تخريب لثه و در نهايت شل شدن دندان سالم مي شوند. به همين خاطر است كه متخصص ارتودنسي شما قبل از نصب براكت ها و ساير بخش هاي بريس، شما را تشويق به انجام جرمگيري قبل از ارتودنسي مي كند.

بيشتر بخوانيد :

ارتودنسي متحرك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۳۴:۳۳ توسط:netware موضوع:

شكسته شدن براكت ارتودنسي ثابت و راهكارها و نكات مهم

شكستن براكت ارتودنسي مي تواند استرس زيادي به افرادي كه ارتودنسي ثابت دارند وارد كند چرا كه هم هزينه بردار است و هم ممكن است طول دوره درمان را افزايش دهد. اما براكت شكسته يكي از مشكلات نسبتا رايج ارتودنسي دندان است كه افراد بارها ممكن است در طول درمان با آن مواجه شوند. پس جاي نگراني نيست و نبايد به خاطر آن استرس و اضطراب داشت. اجازه دهيد در اين مقاله به طور كامل در خصوص شكسته شدن براكت ارتودنسي اطلاعاتي به شما كاربران عزيز ارائه دهيم.

علت شكسته شدن براكت ارتودنسي ثابت چيست؟

قبل از اينكه درباره مديريت شرايط براكت شكسته بنويسيم اجازه دهيد كه درباره علل شكستن براكت مطالبي ارائه دهيم و بگوييم كه اصلا چرا و چگونه براكت ها كه مهمترين اجزاي بريس ارتودنسي هستند ممكن است شكسته، شل شده يا بي افتند.

مهمترين علل شل شدن براكت ارتودنسي يا شكستن آن عبارتند از:

خوردن غذاهاي ممنوعه (همان غذاهايي كه متخصص به  شما بارها تاكيد ميكند كه حين ارتودنسي مصرف نكنيد. انواع ميوه خشك، غذاهاي سفت و سخت كه نياز به جويدن دارند و ….)

دستكاري براكت با دست

دستكاري دست با اشيايي مانند خودكار، مداد و اشيايي از اين دست

جويدن آدامس با ارتودنسي

برخورد اشياء به دندان ها (ضربه يا تروماي وارد شده  به صورت و براكت ها مانند برخورد توپ، چوب، مشت و …)

محكم و غيراصولي بسته شدن اجزاي بريس (سيم، براكت، اسپيسرها و …)

برخورد ماده مضر و شل كننده سيماني كه براكت را به دندان متصل كرده

وارد شدن فشار زياد بيش از حد به براكت از طرف سيم ارتودنسي

بي كيفيت بودن براكت ارتودنسي

و…

بيشتر بخوانيد : دانستني هاي ارتودنسي دندان

هنگام شكستن براكت ارتودنسي بايد چكار كنيم؟

به طور كلي زمان شل شدن براكت ها يا افتادن آن ها مجموعه اقدامات زير را در نظر داشته باشيد تا بتوانيد در كوتاهترين مان ممكن آن را تعمير يا تعويض كنيد. با اينكار مدت زمان ارتودنسي افزايش پيدا نخواهد كرد. مهم ترين مراحل حين شكستن براكت هاي ارتودنسي عبارتند از:

اول: آرام و ريلكس باشيد!

اولين چيزي كه بايد بدانيد اين است كه اغلب اوقاتي كه براكت مي شكند يا شل مي شود هيچ مورد اورژانسي و فوري در كار نيست و شما هم اولين نفري نيستيد كه با اين مشكل مواجه ميشويد و قطعا آخرين نفر هم نخواهيد بود. حتي در طول دوره درمان ممكن است باز هم با اين مشكل روبرو شويد پس آرام باشيد. حتي اگر ارتودنسي لينگوال يا ديمون انجام داده ايد باز هم بايد در وهله اول آرامش خود را حفظ كرده  و آرام باشيد زيرا اصلاح، تعمير يا تعويض براكت به راحتي توسط متخصص ارتودنسي انجام داده ميشود.

دوم: ميزان آسيب را ارزيابي كنيد

خيلي با دقت و توجه زياد به براكت نگاهي بيندازيد و ببينيد كه دقيقا چه بلايي سر براكت آمده است. آيا فقط شل شده يا شكسته شده؟ اگر سيم ارتودنسي مشكلي ندارد و سرجايش است آن را دستكاري نكنيد. سيم را به آرامي از داخل براكت به عقب برانيد.

سوم: همه براكت ها و سيم ارتودنسي را چك كنيد

همانطور كه در بخش قبل گفتيم، اگر سيم همچنان به براكت وصل شده بود ، آن را به آرامي به عقب برگردانيد و با موم ارتودنسي ايمن كنيد. اما اگر سيم نيز پاره شده و بيرون زده يا دراز است سيم را از جايي كه دراز شده در فاصله كمي از دندان كات كنيد. سپس سر تيز يا برآمده سيم را با موم بپوشانيد.

چهارم: با متخصص ارتودنسي خود تماس بگيريد و يك وقت ملاقات بگيريد

بلافاصله بعد از ايمن كردن براكت شل شده ارتودنسي يا شكسته شده با متخصص ارتودنسي خود تماس بگيريد و جزئيات آسيب وارد شده را به او بگوييد تا او يك قرار ملاقات براي شما در نظر بگيرد. اگر براكت شكسته شده باشد و يا سيم همراه با آن شل شده باشد يك وضعيت اورژانسي است و بايد در نزديك ترن فرصت ممكن به مطب متخصص برويد اگر نه براي رفتن به مطب عجله نكنيد.

منبع : مجله ارتودنسي دندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۲۵:۵۸ توسط:netware موضوع:

دليل كشيدن دندان عقل براي ارتودنسي دندان چيست؟

اگر درباره ارتودنسي دندان پرس‌و‌جو كرده باشيد احتمالا تاكنون درباره كشيدن دندان در ارتودنسي نيز چيزهايي به گوش‌تان خورده است. معمولا زماني كه صحبت از كشيدن دندان براي ارتودنسي به ميان مي‌آيد منظور (دندان عقل) و (دندان نيش) است. هرچند كه بسته به نياز و تشخيص متخصص ارتودنسي، ممكن است هر دنداني كشيده شود. ما در اين مقاله به صورت اختصاصي به بررسي چرايي كشيدن دندان عقل براي ارتودنسي مي‌پردازيم. اگر كنجكاو هستيد كه علت و نحوه انجام اين‌كار چيست يا متخصص ارتودنسي به شما توصيه كرده كه اين دندان را بكشيد، حتما اين مقاله را بخوانيد.

دندان عقل چيست؟

قبل از اينكه بخواهيد درباره كشيدن دندان عقل براي ارتودنسي چيزي بخوانيد ابتدا بايد با اين دندان آشنا شويد. دندان عقل نوعي دندان مولر يا مولار (Molar) است كه آخرين دندان در هر قوس فكي است. خود دندان‌هاي مولر كه به آن‌ها دندان آسياب يا آسيا گفته مي‌شود، 12 عدد هستند كه در هر فك 6 عدد (سه عدد در طرف چپ و سه عدد در طرف راست) وجود دارد و جزء دندان‌هاي خلفي به شمار مي‌روند.

دليل اهميت دندان عقل نهفته در ارتودنسي چيست؟

ارتودنسي دندان، علم منظم كردن دندان‌ها، برطرف كردن نامرتبي، شلوغي و ناهماهنگي هاي دنداني-فكي است. هر عاملي كه باعث بر هم خوردن نظم دندان‌ها شود توسط يك متخصص ارتودنسي برطرف مي‌شود. زماني كه فضاي كافي براي رويش دندان‌ها وجود نداشته باشد و يا دنداني نهفته بماند، نظم دندان‌ها به هم مي‌ريزد. يك دندان نهفته به وضوح مي‌تواند باعث وارد شدن آسيب به دندان‌هاي مجاور و كج‌تر شدن آن‌ها شود. در نتيجه كشيدن دندان عقل در ارتودنسي يك مساله مهم و قابل بحث است.

دليل اهميت كشيدن دندان عقل در ارتودنسي چيست؟

برخي از متخصصان ارتودنسي معتقدند كه بهتر است دندان‌هاي آسياي سوم قبل از شروع درمان ارتودنسي برداشته شود. اما برخي ديگر معتقدند كه اين دندان‌ها تاثير چنداني روي پروسه درمان و يا حتي روي دستگاه‌هاي ارتودنسي ثابت و متحرك ندارند. بسته به وضعيت فك شما و نظر متخصص ارتودنسي‌تان، اين امكان وجود دارد كه اصلا نيازي به كشيدن دندان عقل نهفته براي ارتودنسي نداشته باشيد و همزمان دستگاه هاي ارتودنسي نصب شوند.

آيا كشيدن دندان عقل براي ارتودنسي واقعا لازم است؟

جامعه دندان پزشكي و مخصوصا متخصصان ارتودنسي معمولا موافق كشيدن دندان عقل براي ارتودنسي نيستند مگر اين كه اين دندان باعث بروز مشكلاتي زير شود:

دندان درد

ممانعت از حركت دندان ها در طول درمان هاي ارتودنسي

بر هم زدن نتايج ارتودنسي بعد از اتمام دوره درمان

عفونت لثه

آسيب به ساير دندان ها

آسيب به استخوان فك

آسيب به اعصاب و عروق فكي و دنداني

و….

منبع : مجله ارتودنسي دندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۱۴:۳۶ توسط:netware موضوع:

ازدحام و شلوغي دندان‌ها را با اين روش‌ها اصطلاح كنيد

نامرتبي دندان يا اوركراودينگ يا ازدحام دندان، موضوعي است كه نتيجه مستقيم كوچك بودن فك ها است. علاوه بر اين، بزرگ بودن سايز دندان ها نسبت به فك مي تواند باعث شلوغي دندان ها شود. اوركراودينگ يك نگراني شايع ارتودنسي است كه مي تواند منجر به مشكلات گفتاري، مشكلات جويدن و نگراني هاي بسيار جدي تري مانند بيماري لثه شود. ازدحام بيش از حد دندان هاي بالايي يا دندان هاي پاييني مي تواند حفظ عادات بهداشتي مناسب دهان را دشوار كند. اگر شما يا فرزندتان از اين مشكل رنج ميبريد اين مقاله از دكتر درويش پور بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران را بخوانيد تا بيشتر با راه حل هاي درماني و اصطلاحي اين معضل آشنا شويد.

علت  نامرتبي و شلوغي دندان ها در كودكان چيست؟

دوران كودكي بهترين زمان براي رسيدگي به مسئله شلوغي دندان ها است زيرا تشخيص زود هنگام آن مي تواند از مشكلات طولاني مدت در آينده جلوگيري كند. در حالي كه ازدحام بيش از حد به طور كلي يك مسئله ارثي است، اما همچنين مي تواند توسط عوامل ديگر مانند مكيدن انگشت شست، شكاف لب و شكاف كام ايجاد شود. درمان زودرس و اوليه مي تواند از مشكلات طولاني مدت و دشوارتر از انواع مال اكلوژن جلوگيري كند. نهفتگي دندان عقل نيز از جمله مشكلات ارتودنسي است كه ممكن است به علت نامرتب بودن دندان ها ايجاد شود.

بيشتر بخوانيد : ارتودنسي ثابت

ازدحام و شلوغي دندان ها و تاثيرشان بر دندان عقل

يكي از شايع ترين تاثيرات ازدحام دندان ها كه آن هم ناشي از كوچك بودن فك است، نهفته شدن دندان عقل (دندان مولر سوم) است. يك دندان عقل نهفته يا از لثه بيرون نمي آيد و يا اينكه به صورت ناكامل يا نصفه و نيمه در آمده است. دندان عقل نهفته اهميت خاصي در ارتودنسي دندان هاي شلوغ دارد. دندان عقلي كه دچار نهفتگي است كج رشد كرده و از طرفين به دندان هاي مجاورش آسيب وارد مي كند. همين موضوع نه تنها ريشه دندان ها را تحت تاثير قرار مي دهد بلكه باعث كج شدن و افزايش شلوغي دندان هاي ديگر نيز مي شود.

كشيدن دندان عقل و سپس درمان ارتودنسي دندان مي تواند راه حل مناسبي براي اصلاح اوركراودينگ يا شلوغي دندان ها باشد. درباره كشيدن دندان براي ارتودنسي با متخصص ارتودنسي خود بيشتر صحبت كنيد.

اصطلاح شلوغ بودن دندان ها با ارتودنسي

بهترين راه براي اصلاح مشكل ازدحام دندان ها استفاده از سيستم هاي ارتودنسي است.  مهم ترين گزينه هاي پيش رو براي اين منظور عبارتند از:

بريس هاي فلزي معمولي

رايج ترين انتخاب براي اصلاح اور كراودينگ يا شلوغي بيش از حد دندان ها استفاده از بريس هاي ارتودنسي فلزي ثابت است. بريس معمولي سيستمي است كه اكثر ما با آن آشنا هستيم. اين ارتودنسي شامل براكت هاي فلزي چسپيده شده به سطح جلوي دندان ها است.

بريس هاي لينگوال

اگر نگران هستيد كه بريس هاي فلزي سنتي به دليل بد شكل بودن روي اعتماد به نفس يا زندگي روزمره شما تأثير بگذارد، ممكن است استفاده از بريس هاي زباني، پشت دنداني يا لينگوال يك گزينه مناسب براي شما باشد. اين روش ها تقريباً به همان روشي كار مي كند كه بريس هاي فلزي معمولي دندان هاي شما را صاف مي كنند. تنها تنفات در محل نصب براكت ها است. براكت ها در ارتودنسي ثابت معمولي به جلوي دندان متصل ميشوند و در لينگوال به پشت دندان ها.

بريس هاي ديمون

گفته مي شود اين روش درمان ارتودنسي سريعترين و بدون دردترين روش نسبت به روش هاي سنتي ارتودنسي است. دليل اين برتري، اين است كه براكت هاي ديمون خودتنظيم هستند و با عملكرد عالي و بي نقص خود به صورت خودكار شلوغي دندان ها را در كنترين زمان و بدون هيچ عوارضي برطرف مي كند.

منبع : مجله ارتودنسي دندان

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۰۵:۵۱ توسط:netware موضوع:

چطور از پوسيدگي دندان بچه ها پيشگيري كنيم؟

اول خودتون بعد بچه

به عنوان مادر كودك، پيش از هرچيزي اول از سلامت دهان و دندان خودتون مراقبت كنيد. وقتي باردار هستيد و هنوز بچه به دنيا نيومده بهتره كه به طور منظم به دندانپزشك مراجعه كنيد چون مراقبت از سلامتي دهان و دندان در طول بارداري خيلي مهمه. اين رو ازونجا ميگم كه تغييرات هورموني زيادي در داخل بدن مادر حامله ايجاد ميشه كه ميتونه تاثيرات اين تغييرات روي دهان و دندان هم قابل مشاهده باشه.

در هر شرايطي بايد مراقب دندون بچه باشيد

چه خودتون به نوزاد شير مي‌ديد چه با شيشه شير تغذيه‌ش مي‌كنيد بايد مراقب دندون هاش باشيد. براي همين منظور، سعي كنيد در سنين مختلف نوزادي اقدامات زير رو انجام بديد:

از تولد تا ۱۲ ماهگي

لثه هاي نوزاد رو با يك دستمال پاكيزه تميز كنيد. دهانش رو هميشه تميز نگه داريد. اولين دندون بچه كه دراومد مسواك مخصوص كودك تهيه كنيد و با مقدار خيلي خيلي كمي خمير دندان اون رو تميز كنيد. مسواك بايد خيلي نرم باشه و خمير دندون اندازه يا كمتر از يه دونه برنج باشه.

از ۱۲ تا ۳۶ ماهگي

دندون بچه رو روزي ۲ بار و هر بار به مدت ۲ دقيقه مسواك بزنيد. تا سومين سال زندگي كودك، حتما از خمير دندون حاوي فلورايد براي شستشوي دندون هاي بچه كمك بگيريد. بهتره مسواك زدن رو بذاريد براي بعد از صبحانه و قبل از خواب، اينجوري به خوبي از پوسيدگي دندان كودكان پيشگيري مي كنيد.

بيشتر بخوانيد :

موقع خواب خوراكي و شيشه شير رو از كودك دور نگه داريد

كودك براي سلامتي دهان و دندانش نبايد بعد از مسواك زدن هيچ چيزي بخوره. براي همين سعي كنيد وقتي ميخواد بخوابه شيشه شير بهش نديد. يا هيچ خوراكي دم دستش نذاريد. اگه به اين مساله توجه نكنيد نه تنها به پوسيدگي دندان كودك كمك كرديد كه احتمال شكل گيري عفونت گوش و خفگي رو هم تقويت كرديد.

پستونك آره ولي بطري نه

يه سري بطري و ظرف هستند كه مخصوص آب خوردن بچه ها هستن. وقتي ميخواييد آب يا نوشيدني به بچه بديد از اونا استفاده مي كنيد. اما نبايد كودك بيش از حد و به جاي پستونك از اين بطري ها استفاده كنه. اين مساله ميتونه باعث به هم خوردن نظم دندان ها بشه كه بعدها براي اصلاحش نياز به ارتودنسي دندان هست.

همچنين بين وعده هاي غذايي سعي كنيد كه داخل اين بطري تنها آب باشه و نوشيدني رو همراه با غذا بديد. اگه بيش از حد نوشيدني بين وعده هاي غذايي در دسترس قرار بديد احتمال پوسيدگي دندان كودك شما بيشتر ميشه.

ببينيد آب آشاميدني شما حاوي فلورايد هست يا نه

آب لوله كشي و آشاميدني در اغلب شهرها بر اساس سياست هاي بهداشتي حاوي فلورايده (ايران رو فكر نكنم!). فلورايد براي پيشگيري از پوسيدگي دندان كودكان از واجباته چون باعث تقويت ميناي دندان و كمك به شكل گيري بهتر اون ميشه.

اگر آب آشاميدني شما حاوي فلورايد نيست احتمالا متخصص دندانپزشكي كودكان براي فرزند شما مكمل فلورايد تجويز كنه. به جز اين، حتي ممكنه كه فلورايد وارنيش رو هم براي كودك انجام بده.

بيشنر بخوانيد : دندانپزشكي بارداري

تا قبل از يك سالگي به يك دندانپزشك متخصص اطفال مراجعه كنيد

هرچند كه به محض دراومدن اولين دندون شيري ميشه بچه رو به مطب يه متخصص دندانپزشك كودكان برد، اما تا يه سالگي هم اگر هنوز مراجعه نكرديد ايراد نداره.

اگه نگراني خاصي در خصوص سلامت دهان و دندان بچه داريد مي‌تونيد يه متخصص دندانپزشكي كودكان توي منطقه خودتون پيدا كنيد تا سلامت دهان و دندان كودكتون بررسي بشه.

اگر هيچ متخصص دندانپزشكي اطفالي در نزديكي منطقه شما نيست هم ميتونيد به يك پزشك متخصص اطفال يا يه دندونپزشك عمومي بريد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون دندانپزشكي كودكان كليك كنيد.

 منبع : كلينيك دندانپزشكي جنت آباد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۳۲:۲۲ توسط:netware موضوع: