جهان امروز جهان امروز .

جهان امروز

لامينت(لمينت)

موارد تشكيل دهنده لمينت دندان از پرسلن بوده  كه لايه اي  با ضخامتي كم و نازك مي باشد كه مستقيماً بر روي دندان در دندانپزشكي زيبايي  چسبانده مي شود موارد استفاده از لمينت در مواقعي است كه دندان ها داراي فوصل  در بين آنها بوده و يا اينكه  تغيير رنگ در آنها به گونه اي است كه با  روش هاي سفيد كننده دندان جوابي قابل قبول نمي گيرند.كه استفاده از اين روش براي ايجاد زيبايي لبخند بسيار مورد پسند در بين افراد واقع شده است.

استفاده از روش هاي مختلف از جمله روش هاي ذكر شده در بالا جهت رفع  نامرتبي و يا  تغيير رنگ دندان ها  جهت بازسازي دندان ها و لثه و  ايجاد زيبايي در لبخند شما  تنها يك هدف  به دنبال دارد و آن هم حفظ سلامت دندان ها و ايجاد نظم در آنها بوده  كه رازي همچون سلامتي را به همراه دارد.از طرفي مي توان گفت با توجه به اينكه اصلاح طرح لبخند و يا ترميم و  دندان ها با وجود اينكه با مراجعه به دندانپزشكي زيبايي  هزينه آور بوده  و با  زماني كه  به خود اختصاص مي دهد پر دردسر  نيز مي باشد.پس توصيه ما به شما  مراقبت شديد از دندان هايتان مي باشد  تا از بروز آسيب ديدگي در آنها جلوگيري شود.

با  وجود اينكه مراقبت هاي لازم را انجام داديد اما باز هم دندان ها دچار آسيب ديدگي شدند مي توانيد سريعاً به دندانپزشك مراجعه كرده  و دندان هايتان را مورد معالجه قرار دهيد تا از آسيب ديدگي بيشتر جلوگيري شود.و بيمار بايد ين نكته را بداند كه  دندان پزشك دوست او  و دندان هاي او بوده  و تنها هدفش خدمت كردن مي باشد و دندانپزشك نيز بايد بداند بيمار به وي جهت دستيبابي به سلامت دندان هايش نياز دارد و فردي مورد اعتماد براي اوست.

جدا از اين هر فرد بايد اين مسأله را در نظر داشته باشد كه علاوه بر مراقبت هايي كه براي دندان هايش انجام مي دهد بايد حداقل دو بار در سال به دندانپزشك  مراجعه كرده تا از سلامت دندان ها ي خود اطمينان  حاصل كند.

بيشتر بخوانيد : هزينه لمينت دندان  در سال 1400 چه قدر است ؟

يكي از مهمترين شاخه هاي رشته دندانپزشكي مربوط مي شود به دندانپزشكي زيبايي . منظور از اين اصطلاح اين است كه براي بالابردن عملكرد دندان ها و همچنين بهبود يافتن ميزان زيبايي انها عملياتي صورت مي پذيرد تا به اين هدف نزديك تر شود.در واقع مي توان اينگونه عنوان كرد كه يك دندانپزشك در واقع علاوه بر اينكه بايد داراي علم كافي باشد بايد يك هنرمند نيز باشد. تلفيقي از علم و هنر در دندانپزشك مي تواند منجر به كاري با كيفيت در خروجي شود.علاوه بر اينكه هدف از دندانپزشكي بالا بردن سلامت دهان و دندان است هدف بعدي ان بالا بردن ميزان زيبايي خنده نيز مي باشد.

البته بايد گفت كه رشته دندانپزشكي زيبايي به صورت تخصصي نداريم و عملا گروهي از دندانپزشكان خودشان در اين شاخه در حال فعاليت هستند.مثلا در امريكا هيچگاه اين رشته به عنوان يك رشته رسمي در دانشگاه شناخته نشد .در اين ميان دو تخصص بسيار مهم وجود دارد كه نمي توان ميان انها و مباحث زيبايي دندان ها ارتباطي قائل نشد. اين دو تخصص عبارتند از ارتودنسي و پروتزهاي دنداني.براي تخصص گرفتن در اين رشته ها بايد در ابتدا مدرك دندانپزشكي داشته باشيد و سپس به مدت سه سال نيز به ادامه تحصي در ان رشته بپردازيد.

از جمله مواردي كه در دندانپزشكي ترميم و زيبايي صورت مي پذيرد مي توان به درمان هاي بيليچينگ و يا سفيد كردن دندان ها اشاره كرد.البته امروزه شاهد هستيم كه براي سفيد كردن دندان ها در داروخانه حتي بدون نسخه پزشك داروهاي زيادي وجود دارد اما كاري كه يك دندانپزشك در اين زمينه انجام مي دهد به مراتب تخصصي تر و داراي ماندگاري بالاتري خواهد بود.

منبع : كلينيك دندانپزشكي قيطريه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۶:۳۲ توسط:netware موضوع:

مراقبت از ارتودنسي متحرك

در اين بخش با اصولي كه حتما بايد براي تميز كردن پلاك ارتودنسي متحرك حتما رعايت كنيد آشنا خواهيد شد. كسي كه اينويزيلاين يا ساير الاينرهاي نامرئي دارد حتما بايد جهت حفظ بهداشت دهان و دندان در طي ارتودنسي اين نكات را رعايت كند.

1. به طور مرتب پلاك هاي متحرك ارتودنسي را تميز كنيد

تميز كردن  پلاك متحرك ارتودنسي بايد تبديل به يك عادت براي شما شود. روزانه دو بار اين پلاك ها را تميز كنيد. مي توانيد زماني كه خودتان مسواك مي زنيد اقدام به تميز كردنشان كنيد. هر دو الاينر يا پلاك خود را با دقت و به يك اندازه به آرامي تميز كنيد.

2. هر وقت اينويزيلاين خود را در آورديد آن را شستشو دهيد

به محض اينكه آن ها را برداشتيد با آب تميز آن ها را شستشو دهيد. دقت كنيد كه هيچكاه بدون آبكشي اينويزيلاين ها، آن ها را دوباره روي دندان ها قرار ندهيد. زيرا حاوي بزاق دهان شما و باكتري ها هستند كه گذاشتن دوباره آن ها بدون آبكشي باعث مي شود باكتري ها بيشتر شده، احتمال ايجاد جرم پشت دندان ها بيشتر شود و در نتيجه بوي بد دهان نيز نصيبتان مي شود.

3. آن ها را داخل كاسه يا ليوان آب تميز  قرار دهيد

شما در 24 ساعت مي توانيد 22 ساعت از پلاك شفاف ارتودنسي دندان استفاده كرده و 2 ساعت آن ها را استفاده  نكنيد. اين 2 ساعت نقش مهمي در مراقبت از ارتودنسي متحرك شما دارد. در اين مدت زمان شما بايد بعد از شستشوي پلاك ها آن ها را داخل يك ظرف، ليوان يا كاسه كوچك حاوي آب تميز قرار دهيد.

4. مسواك بزنيد و نخ دندان بكشيد

درست مانند اصول مراقب از ارتودنسي ثابت، براي تميز كردن پلاك متحرك ارتودنسي نيز بايد مسواك بزنيد و نخ دندان بكشيد. هر زمان كه خواستيد چيزي بخوريد بعد از برداشتن پلاك هاي متحرك خود، و اتمام خوراكي، سريعا مسواك بزنيد و سپس پلاك هاي خود را دوباره سرجايشان قرار دهيد. با اينكار مانع از پوسيدگي دندان در ارتودنسي خواهيد شد.

5. اينويزيلاين هاي خود را در كاور قرار دهيد

يكي از اصول مهم مراقبت از ارتودنسي متحرك قرار دادن اينويزيلاين ها و ساير پلاك هاي متحرك در كيس يا كاور خودشان است. زماني كه از آن ها استفاده نمي كنيد مي توانيد آن ها را داخل كاورشان قرار داده تا آن ها را فراموش نكنيد و گم نشوند.

6. از تميز كننده اولتراسونيك استفاده كنيد

مطالعات علمي نشان داده اند كه بهترين راه براي تميز كردن دستگاه متحرك ارتودنسي استفاده يك دستگاه پاك كننده اولتراسونيك است. اين دستگاه در بسياري از فروشگاه هاي لوازم خانگي فروخته مي شود. اين دستگاه به وسيله انتشار لرزش با فركانس بالا كار مي كند. دستگاه اولتراسونيك به تمام شكاف هاي كوچكي كه مسواك نمي تواند در آن جا فعاليت داشته باشد دسترسي پيدا مي كند. ما اين شكاف هاي كوچك را  “جعبه ناهار باكتري ها ” مي ناميم شما نمي خواهيد بدانيد چرا ؟

7. براي تميز كردن پلاك متحرك ارتودنسي آن ها را در محلول شستشوي توصيه شده غوطه ور كنيد

هر هفته پلاك هاي دندان خود را در يك محلول شستشو غوطه ور كنيد تا آلودگي ها و جرم هاي پلاك تان پاك شود. از سركه سفيد هم مي توانيد به عنوان محلول تميز كننده استفاده كنيد.

بيشتر بخوانيد :

قيمت ارتودنسي دندان چه قدر است ؟

راهنماي انتخاب بهترين متخصص ارتودنسي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۵۶:۳۰ توسط:netware موضوع:

عملكرد ارتودنسي رنگي

كاركرد ارتودنسي رنگي مانند ارتودنسي هاي فلزي است. با اين تفاوت كه دندان ها از زيبايي بهتري برخوردار است و گرنه تاثيري در روند درمان نخواهد داشت. اما ارتودنسي هاي رنگي نياز به مراقبت و رعايت بهداشت بيشتري دارند. با توجه به رنگي بودن بريس ها و براكت ها نياز است كه پس از هر وعده غذايي دندان ها شستشو داده شود و از نخ دندان و مسواك استفاده شود.

رنگ هاي مختلف ارتودنسي

دست بيمار در انتخاب رنگ ارتودنسي بسيار باز است و مي‌تواند هر رنگي با توجه به علايق و سليقه خود انتخاب كنند. معمولا دختران علاقه زيادي به رنگ‌هاي صورتي دارند و از رنگ‌هاي پركاربرد و محبوب پسران، مي توان به رنگ سرمه‌اي اشاره كرد. اگر بريس هاي رنگي را انتخاب مي كنيد، حتما بايد بهداشت دهان و دندان خود را به نسبت ساير انواع ارتودنسي بيشتر رعايت كنيد.

رنگ هاي نامناسب ارتودنس رنگي

بعضي از رنگ ها در ساخت ارتودنسي رنگي با توجه به عوامل مختلف مناسب نيست كه پيش از انتخاب ارتودنسي رنگي بايد آنها را مورد توجه قرار داد. استفاده از ارتودنسي زرد باعث مي شود كه دندان ها نسبت به گذشته زرد تر به نظر برسند و از زيبايي دندان ها كاسته مي شود. همينطور استفاده از رنگ هاي مشكي و تيره مي تواند دندان هاي شما را پوسيده نشان دهد و زيبايي لبخند شما را به خطر بياندازد. متخصصين ارتودنسي بيشتر توصيه مي‌كنند تا از رنگ‌هاي روشن استفاده شود تا به دندان هاي شما جذابيت بيشتري بدهد. همين طور بهتر است در هنگام انتخاب رنگ ارتودنسي به رنگ پوست و چهره و حتي چشم هاي بيمار توجه شود. تا رنگ انتخاب شده با چهره شما متناسب باشد.

بيشتر بخوانيد :

انتخاب رنگ در هر جلسه مراجعه

شما مي توانيد رنگ بريس هاي ارتودنسي را در هر جلسه مراجعه، متناسب با سليقه بيمار تغيير دهيد. اين جلسات براي تنظيم بريس ها و بررسي دندان ها است كه عموما هر شش تا هشت هفته يكبار انجام مي شود. اما همواره براي انتخاب رنگ ها از پزشك بيمار كمك بگيريد تا بهترين انتخاب صورت بگيرد.

علاقه مندي كودكان به ارتودنس رنگي

ارتودنسي هاي فلزي به دليل اين كه بريس ها بر روي دندان ها رنگ نامناسبي دارد، كودكان را ترغيب به استفاده از بريس هاي رنگي كرده است. خوشبختانه در دنياي جديد، با كمك گرفتن از بريس هاي رنگي ديگر نيازي به نگراني نسبت به اين موضوع نيست. برخي از كودكان معمولا به سنين هفت سالگي كه مي رسند، به نزد متخصص ارتودنسي به دليل شلوغي دندان هايشان، يا بهم ريختگي دندان ها، دندان هاي ناهموار، فكين بدشكل يا انواع بايت ها مراجعه مي كنند.

مراقبت از ارتودنس رنگي از ساير ارتودنسي ها مشكل تر است؟

ارتودنس رنگي به نسبت ساير انواع ارتودنسي دندان، نياز به مراقبت بيشتري دارد. اين نوع از ارتودنسي به دليل رنگي بودن بريس ها نياز به شستشو مكرر دهان و دندان دارد. مصرف نوشيدني ها و مواد غذايي قندي مي تواند عاملي موثر بر درمان دندان ها باشد. در اين نوع ارتودنسي، بيمار موظف به پاكيزگي هرچه بهتر دندان ها است. بيمار بايد پس از مصرف هر وعده غذايي، دندان ها را نخ دندان بكشد و مسواك بزند.

رفرنس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۲۴:۰۹ توسط:netware موضوع:

مزايا و معايب ارتودنسي پشت دنداني كدام اند؟

«ارتودنسي لينگوال» يا «ارتودنسي پشت دندان» نوعي ارتودنسي نامرئي است كه براي افرادي كه از ديده شدن براكت ها بر دندان هايشان ناراضي هستند، مي تواند مناسب باشد. اين سيستم مي تواند براي درمان مشكلات دنداني و فك مانند نامرتبي، ازدحام و شلوغي و كج بودن دندان ها و فاصله بين دنداني به كار رود. در ارتودنسي پشت دندان فشار كمتري به دندان ها وارد مي شود كه اين امكان را به دندان ها مي دهد كه آزادانه تر جا به جا شوند. اما هر چه نيروي فشار وارد شده بر دندان ها كمتر باشد، نياز به جلسات تنظيم براكت ها بيشتر خواهد شد.

مزاياي ارتودنسي پشت دندان

ارتودنسي پشت دنداني مزاياي زيادي نسبت به ساير روش هاي ارتودنسي دارد كه به توضيح آنها مي پردازيم:

اين ارتودنسي قدرت مانور بيشتري براي درمان مشكلاتي مانند بستن فاصله بين دندان ها، تغيير ارتفاع دندان ها و چرخش آنها دارد.

اين براكت ها به صورت ثابت بر دندان ها قرار مي گيرند؛ در نتيجه ارتودنتيست نسبت به ارتودنسي متحرك كنترل بيشتري بر دندان ها دارد.

در صورت عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، اگر دندان ها دچار تغيير رنگ شوند در معرض ديد قرار ندارند.

بيمار در اين سيستم مي تواند رنگ، جنس و قيمت ارتودنسي را به دلخواه خود انتخاب كند.

اين سيستم مي تواند براي همه طيف هاي سني مناسب باشد.

بيشتر بخوانيد: ارتودنسي متحرك چيست ؟

معايب ارتودنسي پشت دندان

ارتودنسي پشت دندان مانند همه انواع ارتودنسي دركنار مزايايي كه دارد، معايبي نيز دارد كه به  توضيح آنها مي پردازيم:

يكي از مهم ترين معايب ارتودنسي پشت دندان، بالا بودن هزينه درماني آن است؛ زيرا براكت ها به صورت سفارشي و در لابراتور ساخته مي شوند؛ همچنين نياز به ويزيت هاي مكرر در اين درمان نسبت به ارتودنسي فلزي هستند.

تميز كردن دندان ها در اين روش كمي دشوارتر است و نسبت به ارتودنسي فلزي نياز به زمان بيشتري براي تميز كردن دارد. در صورت عدم رعايت بهداشت دهان و دندان امكان بروز آسيب هاي دنداني و لثه وجود دارد.

چون براكت ها در پشت دندان ها قرار دارند ممكن است براي فرد آزاردهنده باشند؛ همچنين ممكن است تا دو هفته اول دچار مشكلات تكلم و غذا خوردن بشويد كه اين مشكلات به مرور از بين مي روند و بعد از آن به وجود براكت ها عادت خواهيد كرد.

ارتودنسي پشت دنداني براي درمان همه مشكلات دنداني و فك نمي تواند مناسب باشد و طول مدت درمان در اين روش طولاني تر از ساير روش هاي درماني است.

اين سيستم مي تواند به زبان، بخش هاي داخل گونه ها و لثه ها برخورد كند و باعث آزردگي و ناراحتي جزئي شود.

هر متخصص ارتودنسي قادر به ارائه ارتودنسي پشت دنداني نيست.

بيمار بايد زمان طولاني را براي هر ويزيت سپري كند.

رفرنس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۱۷:۳۳ توسط:netware موضوع:

مزايا و معايب ارتودنسي ژله اي دندان

ارتودنسي ژله اي به طور كلي روش بسيار موثر و كارآمدي است. اين روش در مرتب كردن وضعيت دندان ها بسيار اثربخش است. در صورتي كه مشكلات و ناهنجاري دندان ها جزئي باشد و شديد نباشد مي توان از اين روش استفاده كرد. هنگامي كه در ارتودنسي به كشيدن دندان يا عمل جراحي فك نيازي نباشد نيز مي توان از اين روش بهره گرفت.

اين ارتودنسي براي كساني كه مايل نيستند هزينه زيادي براي درمان كنند، مناسب نيست. لازم به ذكر است كه اين روش با توجه به عوارض كم و فوايد بي شماري كه براي بزرگسالان به دنبال دارد، كاملاً قيمتي منصفانه دارد.

مزاياي ارتودنسي ژله اي

همواره سعي بر اين است كه درمان در كوتاه ترين زمان ممكن انجام شود و در جلسات ويزيت، آموزش و اطلاعات كافي به بيمار داده شود.

اين پلاك ها متحرك هستند و در هنگام غذا خوردن، مسواك زدن و كشيدن نخ دندان قابل جابه جايي است؛ از اين رو بهداشت دهان و دندان در طي اين مدت مي تواند به خوبي رعايت شود.

با توجه به اينكه اين پلاك ها متحرك هستند، رژيم غذايي همانند قبل از دوره درمان است و به راحتي مي توان غذاي دلخواه را ميل كرد.

اين پلاك ها نامرئي هستند و به دليل غيرقابل مشاهده بودن، اطرافيان متوجه درمان فرد نمي شوند.

از آن جا كه در ساخت اين پلاك ها هيچ سيم يا براكتي به كار نرفته است، در جلسات منظم و دوره اي نياز به زمان زيادي براي چكاپ نيست.

اين پلاك ها شفاف و بي رنگ هستند و ديگر نشاني از سيم و بريس در اين ارتودنسي به چشم نمي خورد.

با اين ارتودنسي ديگر نيازي به مراجعه زياد به مطب متخصص ارتودنسي نيست. مي‌توان هر ۶ هفته يكبار به مطب مراجعه كرد.

زمان درمان در مقايسه با روش هاي ديگر بسيار كمتر است.

عدم احساس درد زياد، يكي ديگر از مزاياي استفاده از اين ارتودنسي است. بر خلاف ارتودنسي سنتي كه براكت و بريس و ساير اجزاء ارتودنسي سبب ايجاد زخم و درد در دهان مي شوند، اين ارتودنسي به خاطر ويژگي هاي منحصر به فردي كه دارد، مانع از آسيب مي شود و فرد به راحتي مي تواند دوره درمان را سپري كند.

بيشتر بخوانيد : ارتودنسي كودكان

معايب ارتودنسي ژله اي يا نامرئي

ارتودنسي نامرئي علاوه بر مزاياي فراواني كه با خود به همراه دارد، بي عيب و نقص نيست و داراي معايبي نيز هست. از جمله اين معايب مي توان موارد زير را نام برد:

هزينه بالا:

يكي از عمده ترين معايب اين ارتودنسي هزينه بالا و گراني آن است. با توجه به اينكه شركت هاي بيمه اين درمان را تحت پوشش قرار نداده اند و هيچ هزينه اي بابت آن پرداخت نمي كنند؛ لذا بيمار بايد كل هزينه را شخصا متقبل شود و آن را بپردازد.

استفاده مداوم آن در بيشتر ساعات شبانه روز:

پلاك هاي شفاف در اين ارتودنسي بايد حدود ۲۰ الي ۲۲ ساعت در شبانه روز روي دندان ها قرار داده شوند و تنها زمان غذا خوردن و تميز كردن دهان بيرون آورده شوند.

عادت كردن به پلاك ها:

حضور اين پلاك ها در دهان مي تواند در ابتدا آزادهنده باشد. ممكن است مدت زمان زيادي طول بكشد تا فرد به وجود اين پلاك ها عادت كند.

احتمال گم شدن و آسيب ديدن پلاك ها:

يكي ديگر از معايب اين ارتودنسي اين است كه با توجه به متحرك بودن آن و خارج شدن آن از دهان، امكان گم شدن يا شكستن آن ها بسيار زياد است.

رفرنس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۵۲:۰۱ توسط:netware موضوع:

مزايا و معايب انجام ارتودنسي سراميكي

ارتودنسي دندان سراميكي يكي از جديدترين روش هاي انجام درمان نامرتب بودن دندان ها به شمار مي رود. اين روش در واقع جايگزيني براي روش قديمي ارتودنسي، يعني استفاده از ارتودنسي فلزي به حساب مي آيد. اما تفاوت اين روش در اين مورد است كه به دليل آلياژهاي به كاررفته در ارتودنسي سراميكي، ارتودنسي هاي نصب شده همرنگ دندان ها بوده و در نهايت چهره فرد مطلوب تر جلوه خواهد كرد.

براكت هاي شفافي كه در ارتودنسي سراميكي مورد استفاده قرار مي گيرند، بسيار ظريف بوده و به وسيله سيم هايي به يكديگر متصل مي شوند. البته بايد يادآور شد كه ارتودنسي نامرئي نيز در دندانپزشكي ها قابل انجام است. البته اين روش بيشتر براي افرادي مناسب است كه ناهنجاري هاي دندان هاي آنان مختصر بوده و نياز به استفاده از روش ارتودنسي فلزي يا سراميكي وجود ندارد.

مزايا انجام ارتودنسي سراميكي دندان

شايد مهمترين مزيت ارتودسي دندان سرايكي همرنگ بودن و يك دست بودن رنگ آن با دندان هاي فرد باشد. كساني كه بر روي زيبايي دهان و دندان هاي خودشان حساس هستند، طرفدار اين مدل از ارتودنسي هستند. همچنين اين روش به دليل فشار كمتري كه بر روي دندان ها و لثه و يا فك بيمار ايجاد مي كند، يك روش با درد كمتري بوده كه مناسب افراد حساس است.

از طرفي نيز براكت هاي اين ارتودنسي عض كمتري داشته و به اندازه بريس هاي ارتودنسي فلزي برجسه نبوده و لب ها را جلو نمي آورد. سراميك هاي استفاده شده در براكت ها نيز به اندازه موارد استفاده براي ترميم دندان ها قوي بوده و از استحكام خوبي برخوردار است. در صورتي كه از ان ها به درستي مراقبت به عمل آيد، احتمال شكستگي و يا لپ پر شدن در اين روش بسيار كمتر خواهد بود.

يكي ديگر از مزاياي اين روش نيز كمتر بودن مشكل در تصويربرداري از آن هاست. بريس هاي فلزي در زمان عكس برداري يك سري اختلالاتي را ايجاد مي كنند. به عنوان نمونه در زمان عكس برداري با اشعه ايكس از دندان ها، مي توانند مشكل از باشند. اين در حالي است كه بريس هاي ارتودنسي سراميكي دندان اين چنين تداخل هايي را ايجاد نمي كند.

بيشتر بخوانيد :

معايب ارتودنسي دندان سراميكي

در كنار مزاياي كه براي اين روش عنوان نموديم، ارتودنسي سراميكي داراي معايبي نيز است. از مهمترين معايب اين روش مي توان به بالاتر بودن هزينه هاي درماني ان اشاره كرد. همچنين بزرگتر بودن سايز براكت هاي اين روش، در زمان مسواك زدن و تميز نمودن دندان ها نيز مشكل ساز است. براي همين اگر در زمان تميز نمودن دندان ها حساسيت لازم به خرج داده نشود، احتمال بروز مشكلاتي لثه و عفونت افزايش پيدا خواهد كرد.

همچنين ارتودنسي هاي سراميكي داراي دوام كمتري نسبت به بريس هاي فلزي دارند. زيرا بريس هاي فلزي محكم تر و مقاوم تر هستند. در صورت كوتاهي احتمال ترك خوردگي و يا شكسته شدن بريس هاي سراميكي بالاتر خواهد بود. از طرفي براكت هاي ارتودنسي سراميكي براي صاف و مرتب نمودن دندان ها به 18 الي 30 ماه زمان نياز دارند. اين زمان بيشتر از مواقعي است كه ارتودنسي هاي فلزي براي صاف نمودن دندان ها نياز دارند. همچنين به علت سفيد بودن رنگ بريس هاي ارتودنسي سراميكي، لكه دار شدن آن ها نيز با احتمال بشتري اتفاق مي افتد.

رفرنس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۱:۰۵ توسط:netware موضوع:

چرا قيمت ايمپلنت در كلينيك هاى مختلف دندان پزشكى متفاوت است؟

قيمت كاشت دندان به بنابر هزينه هاي زير محاسبه مي شود:

نوع ايمپلنت

هزينه پزشك معالج و هزينه لابراتوار دندانپزشكي

در صورتيكه نياز به جراحي هاي بازسازي باشد به هزينه اين جراحي ها به قيمت كاشت دندان اضافه خواهد كرد.

نكته: در هر درمان در شرايط معمول حداقل نياز به پنج قطعه ايمپلنت مي باشد:

دو عدد از اين قطعات براي هميشه در دهان بيمار باقي خواهد ماند.

سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گيري استفاده مي شود.

قطعات ايمپلنت با توجه به برند و كارخانه سازنده قيمت متفاوتي دارد.

علاوه بر قيمت قطعات، هزينه دندانپزشك متخصص و هزينه لابراتوار سازنده نيز به هزينه ها اضافه مي شود.

استخوان فرد همواره بستر كاملا مناسب براي كاشت نمي باشد و ممكن است نياز به جراحي هاي بازسازي داشته باشد از جمله سينوس ليفت و پودر استخوان

هزينه ايمپلنت دندان براساس تعداد ايمپلنت مورد نياز ، پيوند استخوان و عوامل ديگر متغير است ، اما با گذشت زمان ، هزينه جايگزيني دندان با ايمپلنت مي تواند كمتر از روش هاي ديگر مانند جايگزيني با پروتز متحرك باشد.

بيشتر بخوانيد :

هزينه ايمپلنت به فاكتورهاى مختلفى بستگى دارد از جمله:

نوع و برند ايمپلنت

برندهاى بسيار مختلفى امروزه در بازار موجود است كه كيفيت و قيمت انها متفاوت است و مسلمأ قسمتى از تفاوت هزينه مربوط به انتخاب نوع ايمپلنت است.

تخصص و تجربه دندانپزشك

اينكه درمان توسط دندانپزشك عمومى انجام شود و يا توسط متخصص در هزينه درمان موثر است . در خصوص درمان ايمپلنت دو مرحله جراحى و ساخت روكش وجود دارد كه مرحله جراحى ان توسط متخصصين جراح فك و صورت يا متخصص پريو ( جراح لثه) انجام مى شود و مرحله ساخت روكش ان توسط متخصصين پروتز . البته در بيشتر مراكز تمامى درمان توسط دندانپزشك عمومى هم قابل انجام است كه مسلما هزينه و دستمزد پايينترى دارد .

هزينه لابراتوار

اين هزينه در مرحله ساخت روكش ايمپلنت و مربوط به كارهاى لابراتوارى است . قاعدتا لابراتورهاى مختلفى وجود دارند كه كيفيت كار انها و در نتيجه هزينه كار انها متفاوت است و اين مربوط به دقت در جزييات فرم و شكل و زيبايى روكش نهايى ايمپلنت مى شود.

بيشتر بخوانيد :


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۳۴:۳۷ توسط:netware موضوع:

مكيدن انگشت دست و پا در كودكان

بسياري از كودكان عادت به مكيدن انگشت شست دست و پاي خود دارند و در بيشتر اين كودكان اين عادت قبل از دوسالگي خود به خود برطرف مي‌شود اگر اين عادت طولاني شد حتما بايد به دندانپزشك مراجعه كرد تا راهكارهايي براي اين مشكل ارائه دهد تا از بروز مشكلات بعدي جلوگيري شود.

به دهان بردن انگشت شست و مكيدن آن عادت طبيعي تمام كودكان است كه تا سال‌ها نيز ترك نمي‌شود. مكيدن انگشت شست واكنشي طبيعي در كودكان است كه ممكن است سودمند يا مضر باشد. مكيدن انگشت شست يا ديگر انگشتان دست و پا و مكيدن پستانك يا اشياء ديگر احساس امنيت يا شادي به نوزادان مي‌دهد و كمك مي‌كند تا جهان پيرامون خود را بهتر بشناسند. خردسالان با مكيدن خود را آرام مي‌كنند و به خواب شيرين فرو مي‌روند. اكثر نوزادان اين عادت بي‌ضرر را قبل از دو سالگي بدون هيچ نگراني يا مداخله‌اي كنار مي‌گذارند، در اين بين عادت مكيدن آنقدر در برخي كودكان شديد يا پرتكرار مي‌شود كه به يك مشكل دنداني و اجتماعي تبديل مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : دندانپزشكي بارداري

دليل مكيدن انگشت در كودكان

نوزادان واكنش‌هاي مكيدن طبيعي‌ دارند كه باعث مي‌شود كودك انگشت شست يا هر يك از انگشتان را وارد دهان كند، اين واكنش گاهي حتي پيش از تولد شروع مي‌شود. از آنجايي كه عادت مكيدن احساس امنيت و آرامش به كودك مي‌دهد، در نهايت به عادتي تبديل مي‌شود كه كودك براي آرام كردن يا به خواب رفتن به آن روي مي‌آورد.

آسيب ديدن دندان‌ها در اثر مكيدن انگشت شست و پستانك

مكيدن انگشت شست و پستانك مي‌تواند به دندان‌ها آسيب مي‌زند. در ادامه بعضي از عوارض ناشي از مكيدن طولاني مدت پستانك يا انگشت شست را بررسي مي‌كنيم.

اختلال فك

پستانك در اندازه‌ها و شكل‌هاي مختلف وجود دارد كه اكثر آن‌ها مناسب نگه داشتن در دهان نيستند. بنابراين ميكدن پستانك يا انگشت شست به مرور باعث بروز اختلال در فك‌هاي در حال رشد مي‌شود.

پوسيدگي دندان

بسياري از والدين سعي مي‌كنند تا فرزندشان را با آغشته كردن پستانك به عسل يا خوراكي شيرين ديگري آرام كنند. باكتري‌هاي دهان از مواد قندي تغذيه مي‌كنند و اسيدهاي مخربي را توليد مي‌كنند. اين اسيدها به ميناي دندان حمله مي‌كنند و در نتيجه دندان كودك دچار پوسيدگي يا كرم خوردگي مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : ترميم دندان پوسيده

كج شدن دندان            

دندان در حال رشد به دليل مكيدن انگشت شست و پستانك كج مي‌شود و ظاهر نازيبايي پيدا مي‌كند. به علاوه مكيدن انگشت شست و پستانك در سنين بالاتر احتمال نياز به ارتودنسي دندان را افزايش مي‌دهد.

روش‌هاي دندانپزشكي براي ترك عادت مكيدن انگشت

گارد شست

گارد (محافظ) انگشت شست به كودكاني توصيه مي‌شود كه مي‌خواهند عادت مكيدن انگشت شست را ترك كنند، اما ترك عادت برايشان دشوار است. اين وسيله براي كودكان 3 تا 12 ساله مناسب است، بستن آن راحت است و كودك مي‌تواند 24 ساعته از آن استفاده كند. گارد شست بدون ايجاد محدوديت براي بازي كردن يا استفاده از دست به تدريج باعث مي‌شود كه كودك اين عادت را كنار بگذارد.

بريس ثابت سقف دهان

براي ترك عادت مكيدن انگشت از وسايل مخصوصي مانند بريس ثابت سقف دهان يا وسايل متحرك استفاده مي‌شود. بريس ثابت سقف دهان وسيله فلزي كوچكي است كه داخل دهان گذاشته مي‌شود و به دندان‌هاي بالا متصل مي‌گردد، البته استفاده از آن هنگام خوابيدن توصيه نمي‌شود. سيم‌هاي نيم دايره‌اي اين وسيله مانع از رسيدن انگشت به لثه‌هاي پشت دندان‌هاي جلو مي‌شود. با جلوگيري از اين تماس كودك ديگر لذتي از مكيدن انگشت نمي‌برد و در نتيجه ديگر دليلي براي ادامه دادن به اين كار ندارد. در واقع اين دستگاه غالباً در همان روز اول موثر واقع مي‌شود.

منبع : كلينيك دندانپزشكي كودكان

رفرنس كلينيك دندانپزشكي جنت اباد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۱۳:۱۹ توسط:netware موضوع:

در ارتودنسي كدام دندان را مي كشند

اولين مرحله مهم از درمان ارتودنسي تشخيص اين است كه چه كاري بايد انجام شود. درمان اغلب شامل برداشتن دندان ها براي از بين بردن ازدحام است، يعني زماني بيشتر دندان كشيده مي‌ شود كه ازدحام در فك وجود داشته باشد و يا فك به قدري كوچك باشد كه هيچ فضايي براي حركت كردن دندان ها درونش وجود نداشته باشد.

هدف از كشيدن دندان در ارتودنسي

يك راه حل اساسي براي ايجاد فضاي لازم برداشتن و كشيدن دندان ها است تا اجازه دهد بقيه دندان را به درستي حركت كرده و در جاي درستشان ثابت شوند، دندان هايي كه بيشتر به دليل ارتودنسي برداشته مي شوند عبارت اند از:

·         اولين دندان هاي پرمولر

·         اين دندان ها دقيقا بين كاسپين چشم و زير چشم قرار دارند.

·         دندان هاي مولر

·         بزرگترين دندان هاي پپشتي هستند.

·         در برخي موارد مي توان دندان هاي پرمولار را از بين برد بدون اينكه مشكلي ايجاد شود.

در ارتودنسي دندان هاي شلوغ كدام دندان را مي شكند

در مورد دندان هاي شلوغ كه به كشيدن نياز دارند، به دليل شلوغي قابل توجه، تراز كردن اولين پرمولر ها براي روند صحيح درمان ضروري است؛ بنابراين اولين پرمولر ها بايد برداشته شوند. ارتودنسي با پرمولر دوم كامل شده و به جاي فضاهاي پر مولار منتقل مي ‌شود و دندان هاي جلو به درستي تراز مي شوند.

كشيدن دندان ها با حفظ استخوان

باور كنيد يا نه برداشتن و كشيدن دندان يك هنر واقعي است، با تجربه يك پزشك دندانپزشك و ارتودنسي انجام مي شود. اين پزشك بايد دندان ها را طوري بكشد كه هيچ آسيبي به استخوان وارد نشود و استخوان همانگونه كه هست حفظ شود. خوشبختانه سال ها تحقيق مبتني بر شواهد، منجر به تكنيك‌ هاي مدرن ثابت شده است كه اگر در حين كشيدن كمي از حجم استخوان كم شود، مي توان با استفاده از تكنيك هاي مختلفي مانند قرار دادن مقدار كمي از مواد پيوند استخوان آن را درمان كرد.

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي متحرك چيست ؟

·         ارتودنسي نامرئي چيست ؟

در كشيدن دندان رعايت چه نكاتي ضروري است

نكته مهمي كه در كشيدن دندان ها بايد در نظر گرفت حفظ قرينگي دندان ها هستند، يعني اگر دنداني در فك پايين سمت راست كشيده مي ‌شود، بايد در فك بالا سمت چپ هم اين اتفاق بيفتد تا حفظ قرينگي انجام شود، همچنين ممكن است براي درمان چهار دندان كشيده شود كه بسته به شدت مشكل در فرد اين اتفاق مي افتد.

كدام دندان ها را نبايد كشيد

پزشك ارتودنسي تلاش مي ‌كند كه دندان هاي جلويي را به هيچ عنوان نكشد؛ مگر اينكه خرابي يا پوسيدگي شديد رويش وجود داشته باشد. متخصص ارتودنسي بايد بداند كه دندان هاي سالم نبايد براي كشيدن انتخاب شوند، اگر تمام دندان‌ هاي فرد سالم بود و هيچ پوسيدگي و خرابي روي دندان هايش نداشت، بايد دندان هاي عقبي را انتخاب كند.

 

منبع : مجله دانستني هاي ارتودنسي 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۲۵:۳۸ توسط:netware موضوع:

عواملي كه باعث مي شود بزرگسالان از بريس گذاشتن خودداري كنند كدام اند ؟

متأسفانه، عوامل وجود دارد كه بزرگسالان را ترغيب مي كند تا به طور كلي از بريس خودداري كنند. در حالي كه برخي از آنها تصورات غلط و عدم درك صحيح هستند، افرادي نيز وجود دارند كه به دلايل اجتماعي و شخصي از اين كار خودداري مي كنند. با اين حال، پيشرفت ها و فن آوري هاي جديد در ارتودنسي تأثير موضوعات زير را كاهش داده است.

ناراحتي جسمي و اجتماعي

با توجه به اينكه بيشتر بريس ها در كودكان يا نوجوانان ديده مي شوند، بزرگسالان از فكر استفاده از بريس هاي دندان ناخوشايند هستند. ترس از قضاوت يكي از مهمترين دلايلي است كه بزرگسالان از استفاده از بريس براي اصلاح دندان هاي خود اجتناب مي كنند. با اين حال، تحولاتي رخ داده است كه باعث بهبود طراحي بريس ها شده و باعث احتياط بيشتر مي شود. برخي از بريس ها كمتر نفوذ كرده و تقريبا ديده نمي شوند.

بيشتر بخوانيد :

تغيير شيوه زندگي و رژيم غذايي

بزرگسالان همچنين نگران تغيير در رژيم غذايي و سبك زندگي خود پس از نصب مجهز به بريس هاي دنداني هستند. درست است، اجتناب از برخي غذاها هنگام پوشيدن بريس براي جلوگيري از لك شدن دندان يا آسيب ديدن براكت و سيم ضروري است. اگر چه اين ممكن است در ابتدا كمي ناراحت كننده باشد؛ اما بيشتر بيماران خيلي سريع به عادات غذايي جديد خود عادت مي كنند. همچنين مهم است كه به ياد داشته باشيد كه بريس ها دائمي نيستند و در نهايت برداشته مي شوند.

استفاده از بريس براي مدت زمان طولاني بيشتر

بزرگسالان براي اصلاح ناهماهنگي ها مجبور نيستند بيش از نوجوانان از بريس استفاده كنند. به محض نصب بريس ها، به شما دستورالعمل ها و بهترين شيوه هاي مراقبت از آنها داده مي شود. اگر اين دستورالعمل ها را با دقت دنبال كنيد، مي توانيد از پوشيدن بريس ها بيش از آنچه انتظار مي رود، خودداري كنيد. در مورد انتظارات پس از داشتن مهاربند بيشتر بدانيد تا هنگام نصب آمادگي بيشتري داشته باشيد.

منبع : مجله دانستني هاي ارتودنسي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۱۷:۱۲ توسط:netware موضوع: