جهان امروز جهان امروز .

جهان امروز

روش صحيح استفاده از نخ دندان

نكات ضروري در مورد استفاده از نخ دندان

نخ دندان وسيله اي حتمي و ضروري براي پيشگيري از پوسيدگي هاي دنداني است. دو بيماري شايع در محيط دهان يعني پوسيدگي و بيماري هاي لثه از بين دندان ها شروع مي شوند، دقيقا از جايي كه مسواك اصلا به آن دسترسي ندارد و اين نخ دندان است كه با كمك آن مي توان به ناحيه ي بين دندان ها و شيار لثه اي دسترسي پيدا كرد و پلاك ميكروبي اين نواحي را حذف نمود.تميز كردن فاصله بين دندان‌ها يك بار در روز توصيه مي‌شود، زيرا پلاك دنداني فقط با مسواك زدن از بين نمي‌رود و اگر اين پلاك‌ها روي دندان باقي بمانند در نهايت مي‌توانند تبديل به كلكولوس يا جرم دندان شده و بيماريهاي لثه و پوسيدگي را باعث شوند . مسواك زدن ۶۰% سطوح دنداني را تميز ميكند و ۴۰% مابقي كه سطوح بين دنداني را تشكيل ميدهند تنها با نخ كشيدن تميز ميشوند . استفاده از نخ دندان علاوه بر اينكه مانع از بروز بيماري‌هاي لثه و پوسيدگي دندان مي گردد، از ايجاد بوي بد دهان نيز جلوگيري مي كند( جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون پوسيدگي ها دندان اينجا كليك كنيد.)

روش استفاده از نخ دندان

براي دريافت بهترين نتيجه از كشيدن نخ دندان، مراحل زير را دنبال كنيد:

حدودا ۴۵ سانتي‌متر از نخ دندان را جدا كنيد. بيشتر نخ را بين انگشت‌هاي مياني دو دستتان بپيچانيد و فقط چند سانتي‌متر از آن را براي كشيدن بين دندان‌ها باقي بگذاريد.

نخ دندان را محكم بين انگشت شست و اشاره‌تان نگه داريد و با 1-2 سانتيمتر از نخ قرار گرفته بين انگشتان نخ زدن را شروع كنيد .

نخ دندان را به آرامي و با حركت رفت و برگشت اره اي بين دو دندان حركت دهيد تا از محل تماس دندانهاعبور كند، سپس از رفتن نخ دندان به داخل شيار لثه اطمينان حاصل كنيد.

نخ دندان را كاملا چسبيده به دندان نگاه داشته و با چند حركت به سمت بالا وپايين (البته در ناحيه زير تماس دندانها) از تميز شدن هر دو سطح دنداني مجاور هم اطمينان حاصل كنيد

حتما بخوانيد :

نخ دندان را با فشار يا به صورت ناگهاني بكار نبريد چرا كه اين كار مي‌تواند موجب بريدن بافت ظريف لثه در اطراف دندان شود.

  خارج كردن نخ دندان از بين دندانها با يك حركت ترجيحا رو به خارج بهتر است صورت گيرد .

زماني كه به سراغ دندان ديگر خود مي‌رويد، از بخش تميز نخ دندان استفاده كنيد.

سطح پشتي اخرين دندان در هر فك را هنگام نخ كشيدن فراموش نكنيد.

پس از اتمام نخ زدن كليه ي دندان ها، دهان را به خوبي با آب بشوييد.

منابع :

دندانپزشكي ترميم و زيبايي آرتمان

دنيا دنتال

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۳۵:۵۷ توسط:netware موضوع:

اصول مراقبت از ارتودنسي سراميكي كه بهتر است بدانيد

1. بعد از هر وعده غذايي دندان هاي خود را مسواك بزنيد

در حالت عادي و زماني كه هيچ دستگاه ارتودنسي نداريد بايد روزانه دست كم 2 بار دندان  هاي خود را مسواك بزنيد اما دقت كنيد كه اگر ارتودنسي با براكت سراميكي را تجربه مي كنيد بايد بعد از هر وعده غذايي يا خوردن و نوشيدن هر چيزي مسواك بزنيد. زيرا ممكن است براكت ها دچار تغيير رنگ شده  يا لك بگيرند. با انجام اينكار احتمال پوسيدگي دندان در طول ارتودنسي به شدت كاهش خواهد يافت.

2. نخ دندان بكشيد و از دهانشويه ها استفاده كنيد

براي مراقبت از ارتودنسي سراميكي تنها مسواك زدن كافي نيست. در حقيقت مسواك زدن تنها بخشي از پروسه تميز كردن دندان ها را شامل مي شود و مكمل اين كار نخ دندان كشيدن و استفاده از دهانشويه ها است. بعد از خوردن غذا حتما نخ دندان استفاده كنيد و روزانه از دهانشويه ها نيز براي تكيمل فرآيند شستشوي دهان و دندان استفاده كنيد. حتي استفاده از واترجت كه آب را با فشار از بين دندان ها رد مي كند ميتواند يك روش خوب براي محافظت و مراقبت از ارتودنسي سراميكي باشد.

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي پنهان

·         بهترين متخصص ارتودنسي در كرج

3. سيگار كشيدن را به طور كامل متوقف كنيد

سيگار كشيدن به دلايل زيادي براي سلامتي شما مضر است و علاوه بر اين، سيگار كشيدن با ارتودنسي سراميكي باعث مي شود بريس هاي سراميكي، الاستيك هاي رنگي و دندان هاي شما داراي لكه هاي زرد شوند. و فراموش نكنيد كه لكه هاي ناشي از سيگار عميق هستند و به سختي پاك مي شوند. . اگر سيگاري هستيد اما مي خواهيد ارتودنسي سراميكي داشته باشيد بهتر است كه يا سيگار را به طور كامل ترك كنيد يا اينكه رو به ساير روش  هاي ارتودنسي مانند ارتودنسي متحرك بياوريد.( جهت كسب ازلاعات بيشتر پيرامون ارتودنسي متحرك كليك كنيد.)

4. از خوردن بعضي مواد غذايي خودداري كنيد

مواد غذايي كه رنگدانه هاي قوي و ماندگاري دارند مي توانند باعث ايجاد لكه و تغيير رنگ در سطح دندان ها و حتي براكت هاي شما شوند. براي مثال گوجه فرنگي يا سس گوجه مي توانند از اين دست مواد باشند. به طور مشابه سس خردل، نوشابه ، قهوه و شراب نيز به طور مشابه مي توانند باعث تغيير رنگ دندان شوند پس بايد از مصرف آن ها اجتناب كرد.

5. همزمان با ارتودنسي سراميكي از خمير دندان سفيد كننده استفاده نكنيد!

خمير دندان هاي سفيد كننده براي داشتن لبخندي زيبا و درخشان تر هميشه به افراد توصيه ميشوند اما در خصوص اصول مراقبت از ارتودنسي سراميكي چنين چيزي درست نيست. نه تنها در خصوص ارتودنسي با براكت سراميكي، كه حتي در ارتودنسي با براكت ديمون و معمولي نيز اين اصل صادق است. شما نبايد از خمير دندان سفيد كننده استفاده كنيد.

 

منبع : مجله دانستني هاي ارتودنسي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۲۶:۲۸ توسط:netware موضوع:

چه نوع ناهنجاري هايي باعث تغيير چهره پس از ارتودنسي در بيماران مي شوند؟

همانطور كه گفتيم تقارن و زيبايي لبخند هر فردي در گرو رديف بودن و منظم بودن دندان هاست. مشكلاتي كه مربوط به فك هستند بيشترين تاثير را نسبت به مشكلات دنداني در تغيير چهره دارند.

آندربايت

هرگاه بيمار دندان هاي جلويي فك پايين آن جلوتر از دندان هاي جلويي فك بالا قرار داشته باشد آنگاه به اين مشكل ناهنجاري آندربايت مي گويند. اين مشكل به علت رشد بيش از حد فك پايين اتفاق مي افتد كه سبب مي شود چانه به سمت جلو كشيده شود. با جلو بودن فك پايين چهره فرد بزرگ تر مي شود. با ارتودنسي چانه بيمار به سمت عقب برده مي شود و چهره فرد زيبا تر و كوچك تر ديده مي شود.

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي كودكان

·         ارتودنسي بزرگسالان

 اپن بايت

به حالتي از دهان كه بين دندان هاي بالا و پايين فاصله عمودي ايجاد شود اپن بايت گفته مي شود. اين ناهنجاري دهان فرد را به طوري نشان مي دهد كه انگار هميشه باز است. در مواردي كه اين وضعيت شديد تر است دهان به طور طبيعي بسته نمي شود. به دليل عدم بسته شدن طبيعي دهان لب بالايي به سمت بيرون رشد مي كند. با كمك دستگاه هاي ارتودنسي اين ناهنجاري به راحتي بر طرف مي شود و چهره طبيعي فرد بر مي گردد.

اوربايت

از جمله رايج ترين و معمول ترين مشكلات دنداني اوربايت است. در اين ناهنجاري دندان هاي جلويي به صورت نا متناسب جلوزده اند. افرادي كه با اين مشكل دسته وپنجه نرم مي كنند معمولا به هنگام صحبت كردن با مردم به دليل نداشتن دندان هاي مرتب موجب خجالت زدگي مي شوند. علاوه بر حركت كردن لب بالايي به سمت بيرون باعث مي شود تا گونه هاي بيمار افتاده شوند. با درمان ارتودنسي و مرتب كردن دندان ها لب هايتان به موقعيت اصلي خود باز مي گردد و مشكل افتادگي گونه هايتان نيز بر طرف مي شود. ارتودنسي يك روش درماني بسيار موثر است كه مي تواند به راحتي هم چهره فرد را تحت تاثير قرار دهد هم مشكلات دنداني بيمار را بر طرف كند.

 

منبع » مجله دانستني هاي ارتودنسي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۱۸:۱۶ توسط:netware موضوع:

مهم‌ترين مزاياي ارتودنسي لينگوال چيست؟

اصطلاح لينگوال يا (مخفي) در ارتودنسي به سطح داخلي (زباني يا كامي) دندان اشاره دارد. بريس‌هاي مورد استفاده در ارتودنسي لينگوال مانند بريس‌هايي كه در ارتودنسي معمولي استفاده مي‌شوند، نيستند، بلكه اين بريس‌ها به سطح پشتي دندان‌ها مي‌چسبند و در حالت عادي مخفي بوده و در داخل دهان ديده نمي‌شوند. در حالي كه بريس‌هاي معمولي يا سنتي در ارتودنسي ثابت، بر روي سطح جلويي دندان‌ها چسبانده مي‌شوند. وقتي كه بريس‌ها بر روي سطح داخلي دندان‌ها قرار داشته باشند، از نظر ظاهري عملاً حالت مخفي داشته و امكان درمان ارتودنسي بدون ايجاد هيچ‌گونه اشكالي در زيبايي و وضعيت ظاهري چهره را فراهم مي‌كند.( جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون ارتودنسي ثابت كليك كنيد)

مخفي بودن بريس ارتودنسي

از  مزاياي ارتودنسي لينگوال آن است كه شما مي‌توانيد مدت زمان ارتودنسي را بدون آنكه كسي متوجه شود، به پايان برسانيد. اگر شما هم با گذاشتن سيم و اتصالات در دهان خود و نمايان بودن آن در ديد ديگران مشكل داريد، پس ارتودنسي لينگوال مي‌تواند بهترين روش براي شما باشد. بريس‌هاي مدل STB social 6 يكي از انواع جديد بريس‌هاي لينگوال هستند كه به گونه‌اي طراحي شده‌اند تا به طور كامل در پشت دندان‌ها مخفي باشند.

بيشتر بخوانيد : ارتودنسي سراميكي

سرعت بالا

بريس‌هاي لينگوال به يك سيستم “خودتنظيم شونده” (سِلف لايگيت) مخصوص مجهز هستند كه سرعت كار درمان ارتودنسي را خيلي بالاتر مي‌برند و براي افرادي كه مي‌خواهند سريع‌تر و در عرض كمتر از 6 هفته به نتيجه برسند، گزينه بسيار خوبي هستند. البته براي استفاده از آن ها بهتر است كه بيشتر با متخصص ارتودنسي خود صحبت كنيد.

راحت بودن

بريس‌هاي لينگوال به عنوان يكي از راحت‌ترين روش‌هاي ارتودنسي شناخته مي‌شوند. سيستم سلف لايتگيت (خودتنظيمي) كه براي اين بريس‌ها تعبيه شده است، به سيم‌كشي‌هاي روي دندان امكان مي‌دهد كه بدون آنكه نيازي به كشيدن و سفت كردن به صورت دستي داشته باشند، خودشان به صورت خودكار حركت كرده و سفت‌تر شوند. بنابراين در طول دوره ارتودنسي، يك نيروي ملايم و مستمر بر روي دندان‌ها وارد مي‌شود و كار صاف كردن دندان‌ها را به راحتي انجام مي‌دهد. به اين ترتيب نياز شما به مراجعات مكرر به دندانپزشك در طول دوره درمان نيز تا حد زيادي رفع خواهد شد.

منابع :

https://www.orthodentist.ir/

 

https://www.orthotips.ir/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۰۰:۵۵ توسط:netware موضوع:

انجام عمل ارتودنسي چقدر طول ميكشه ؟

ارتودنسي چه تغييراتي ايجاد مي كند؟

درمان ارتودنسي به صورت اختصاصي، به اصلاح مشكلات و بي نظمي هاي دندان ها و ناهنجاري هاي استخوان فك مي پردازد. در واقع اگر دندان هاي فردي در جايگاه مناسب خود قرار نگرفته باشند؛ در نتيجه مشكلات زيادي به وجود مي آوردند؛ مثلا جويدن مواد غذايي به درستي انجام نمي شود يا ظاهر دندان ها تاثير نامطلوبي روي زيبايي كل چهره مي گذارند؛ از اين رو بايد چنين مشكلاتي حتما اصلاح شوند و دندان ها يا فك، به وضعيت و جايگاه صحيح و مناسب خود بازگردند تا بتوانند عملكرد خود را به خوبي انجام دهند. بازگرداندن دندان ها به جايگاه مناسبشان، نيازمند وارد كردن نيروهاي مداوم و ملايمي است؛ زيرا در صورت وارد كردن نيروهاي ناگهاني و بيش از حد يا غير استاندارد، آسيب هاي زيادي به استخوان فك يا بافت هاي نرم اطراف آن وارد مي شود؛ پس براي جابه جا كردن دندان ها به زمان نياز خواهيم داشت.

ارتودنسي چقدر طول ميكشه ؟

تا اينجا متوجه شديم كه براي جابه جا كردن دندان ها و بازگرداندن آنها به موقعيت صحيح در استخوان فك، بايد به طور مداوم، نيروهاي حساب شده اي به دندان ها وارد شود كه اين نيروها به كمك دستگاه هاي ارتودنسي وارد مي شوند؛ در نتيجه متوجه مي شويم كه درمان ارتودنسي به زمان نسبتا زيادي نياز دارد. البته طول مدت درمان ارتودنسي، در افراد مختلف با يكديگر تفاوت دارد و متغير است. بعضي از عوامل تاثير گذار بر طول مدت درمان ارتودنسي عبارتند از:

شدت مشكلات و به هم ريختگي ها؛ طبيعتا هر چقدر دندان ها به هم ريخته تر باشند، به زمان بيشتري براي مرتب كردن آنها نياز داريم.

نوع درمان ارتودنسي؛ اينكه از دستگاه هاي ارتودنسي ثابت استفاده شود يا متحرك، بر طول مدت درمان ارتودنسي تاثير گذار است.( جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون ارتودنسي ثابت كليك كنيد.)

سن و سال بيمار؛ هرچقدر بيمار كم سن تر باشد؛ طول مدت درمان ارتودنسي براي او كوتاه تر است.

تبحر و مهارت متخصص ارتودنسي

ميزان همكاري بيمار با متخصص ارتودنسي

تفاوت طول مدت درمان ارتودنسي ثابت و متحرك

همان طور كه گفتيم، نوع دستگاه ارتودنسي، بر طول مدت درمان ارتودنسي تاثير گذار است. اگر حجم به هم ريختگي و مشكلات دندان هاي بيمار زياد باشد، به نيروي بيشتري براي مرتب كردن آنها نياز داريم. دستگاه هاي ارتودنسي ثابت، از جنس فلز استيل مرغوب و ضد زنگ هستند و مي توانند نيروي بيشتري به دندان ها وارد كنند؛ پس براي مرتب كردن دندان هاي به شدت به هم ريخته، ارتودنسي ثابت گزينه مناسب تري به نظر مي رسد. براي كساني كه مشكلات جزئي تري در دندان هاي خود دارند؛ متخصص ارتودنسي معمولا از پلاك هاي ارتودنسي متحرك استفاده مي كنند.

از آنجايي كه بيماراني كه از دستگاه هاي ارتودنسي ثابت استفاده مي كنند؛ حجم مشكلات مربوط به دندان هايشان بيشتر است؛ پس بايد مدت طولاني تري از ارتودنسي استفاده كنند. در نهايت مي توان گفت كه طول مدت درمان با ارتودنسي ثابت بيشتر از درمان با ارتودنسي متحرك است.( جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون ارتودنسي متحرك اينجا كليك كنيد.)

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي سراميكي

·         همه چيز در مورد ارتودنسي

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۵۲:۳۲ توسط:netware موضوع:

فرسايش ميناي دندان و پيشگيري از آن

ميناي دندان يا (tooth enamel) بيروني‌ترين پوشش دندان انسان است. اين پوسته سفت و سخت، در واقع سخت‌ترين بافت در تمام بدن انسان است. مينا بخش بيروني دندان‌ها كه به عاج مشهور است را مي‌پوشاند. گاهي اوقات موادي مثل قهوه، چاي، كولا، شراب قرمز، برخي آبميوه ها و سيگار باعث لكه دار شدن و تغيير رنگ اين لايه مي‌شوند. مراجعه منظم به دندانپزشك براي تميز كردن و ترميم ميناي دندان مي‌تواند به حفظ سلامتي و بازگشت رنگ طبيعي آن كمك كند.

ه عواملي باعث فرسايش ميناي دندان مي‌شود؟

فرسايش دندان وقتي اتفاق مي افتد كه اسيد و يا يك محيط اسيدي ميناي دندان را از بين ببرند. فرسايش ميناي‌دندان مي‌تواند ناشي از موارد زير باشد:

(مصرف زياد نوشابه‌ها (نوشابه ها حاوي مقادير بالايي از اسيدهاي فسفريك و سيتريك هستند

  • نوشيدني‌هاي حاوي برخي آب ميوه‌ها
  • كاهش توليد و ترش بزاق و خشكي دهان
  • داشتن رژيم غذايي پر از قند و نشاسته
  • داشتن بيماري ريفلاكس اسيد (GERD)
  • بروز برخي از مشكلات دستگاه گوارش
  • ژنتيك و مشكلات ارثي

(و عوامل محيطي (مانند اصطكاك و دندان قروچه، سايش و استرس و خوردگي

بيشتر بخوانيد : ايمپلنت دندان چيست؟

علائم فرسايش ميناي دندان چيست؟

علائم فرسايش اين بخش از دندان بسته به مرحله و شدت فرسايش مي‌تواند متفاوت باشد. برخي از علائم ممكن است شامل موارد زير باشند:

داشتن حساسيت: به برخي از غذاها (مانند شيريني ها) و دماي غذاها (گرما يا سرما) ممكن است باعث ايجاد درد در مراحل اوليه فرسايش‌ مينا شود.

تغيير رنگ: از آنجا كه سطحي ترين لايه دندان مينا است، و زير آن عاج دندان قرار دارد، يكي از علايم فرسايش مينا ميتواند تغيير رنگ دندان و ظاهر شدن عاج باشد.

ترك برداشتن دندان و يا شكسته شدن آن: لبه‌هاي دندان ها به دليل فرسايش ميناي دندان، خشن تر، نامنظم و فشرده‌تر مي شوند.

فرورفتگي: ظاهر شدن تورفتگي هايي روي سطح دندان.

هنگام ريزش مينا؛ دندان نسبت به ظاهر شدن حفره يا پوسيدگي در سطح خود حساس تر است. پوسيدگي به راحتي باعث ورود عفونت و باكتري به فضاي داخلي دندان خواهد شد.

چگونه از ريزش ميناي‌ دندان جلوگيري كنيم؟

براي جلوگيري از ريزش ميناي‌دندان و سالم نگه داشتن دندان، حتماً روزانه با يك دهانشويه حاوي فلورايد و ضد عفوني كننده مسواك زده و نخ دندان بكشيد. براي ارزيابي دقيق و منظم بايد هر شش ماه يكبار به دندانپزشك خود مراجعه كنيد. همچنين مي توانيد نكات زير را دنبال كنيد:

غذاها و نوشيدني‌هاي اسيدي را از رژيم غذايي خود حذف كرده و يا مصرف آن ها را كاهش دهيد.

پس از خوردن و مصرف غذاهاي اسيدي يا نوشيدن مواد اسيدي بلافاصله دهان خود را با آب شستشو دهيد.

اگر به خوردن و يا نشويدن مواد حاوي اسيد عادت داريد، سعي كنيد كه از ني براي نوشيدن آن ها استفاده كنيد.

مصرف تنقلات و خوراكي هاي شيرين را مديريت كنيد. ميان وعده هاي شيرين مي‌توانند روند پوسيدگي دندان ها را تسريع ببخشند.

بين وعده هاي غذايي آدامس بدون قند بجويد. جويدن آدامس باعث افزايش توليد بزاق تا 10 برابر حالت معمولي خواهد شد.

از خمير دندان حاوي فلورايد استفاده كنيد. فلورايد دندان ها را تقويت مي كند، بنابراين اطمينان حاصل كنيد كه فلورايد به عنوان ماده اي اصلي خمير دندان شما است.

فرسايش ميناي دندان چگونه درمان مي‌شود؟

درمان فرسايش و ريزش اين بخش از دندان بستگي به نوع مشكل دارد. گاهي اوقات از پيوند و ترميم دندان براي محافظت از بافت آن و افزايش زيبايي ظاهري استفاده مي‌شود. اگر ميزان فرسايش و از بين رفتن ميناي دندان قابل توجه باشد، ممكن است دندانپزشك توصيه كند كه دندان را با تاج يا لمينت دندان بپوشانيد. تاج ممكن است دندان را از پوسيدگي بيشتر محافظت كند.

.منابع :

ايده آل كلينك

كلينيك دندانپزشكي قيطريه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۵۱:۱۱ توسط:netware موضوع:

پروتز دندان چيست و براي چه كساني مناسب است؟

ما انسان ها ممكن است به دلايل مختلفي مانند صدمات و يا پوسيدگي دندان هاي خود را از دست بدهيم و يا حتي خودمان آن ها را كشيده و از دهان خارج كنيم. گاهي اوقات دندان ها ممكن است آنقدر پوسيده شده باشند كه عملا بستري براي ورود باكتري و عفونت به داخل ريشه و عصب دندان فراهم ميشود. اگر در چنين موقعيتي درمان ريشه صورت نگيرد و يا دندان كشيده نشود احتمال نفوذ عفونت به ساير بخش هاي بدن از طريق عروق خوني وجود دارد. خلاصه علل زيادي براي از دست رفتن دندان وجود دارد و چيزي كه مهم است جايگزين كردن آن دندان از دست رفته است. در دندانپزشكي با انواع پروتز دندان ميتوان به راحتي جاي خالي دندان را پر كرد. در اين مقاله با همه انواع پروتز دندان آشنا ميشويد.

چرا بايد جاي خالي دندان را پر كرد؟

قبل از اينكه وارد مبحث انواع پروتز دندان شويم اجازه دهيد كه دليل اينكه دندانپزشكان و پزشكان اصرار دارند جاي خالي دندان را پر كنيم چيست؟ اصلا چه لزومي به استفاده از يك جايگزين دنداني وجود دارد؟

دندان ها نقش بسيار مهمي در عملكردهايي مانند جويدن غذا و همچنين تكلم ما بر عهده دارند. هر گونه مشكل با دندان ها و مخصوصا از دست رفتن آن ها ميتواند اين عملكردها را با مشكل مواجه كند. در صاني جاي خالي دندان ها از لحاظ زيبايي مهم است زيرا نبود دندان زيبايي لبخند را بر هم ميريزد و باعث به وجود آمدن مشكلات ارتودنسي دندان مانند وجود فاصله بين دندان ها يا كج شدن آن ها ميشود. بنابراين لازم است كه هم به جهت عملكردي و هم به جهت زيبايي حتما يك جايگزين خوب مانند انواع پروتز دندان براي پر كردن اين جاهاي خالي در نظر گرفت.

انواع پروتز دندان

  • ايمپلنت دندان (بهترين پروتز دندان)
  • تاج دندانپزشكي
  • بريج يا پل دندانپزشكي
  • دنتچرز يا دندان مصنوعي
  • دندان مصنوعي متحرك
  • دندان مصنوعي ثابت

رفرنس

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۴۷:۲۸ توسط:netware موضوع:

دندانپزشكي سلامت محور

آرتمان درمان، مجموعه‌اي با باور و تعهد به دندانپزشكي سلامت محور است. باور به جلوگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان و تعهد به حفظ دندان‌هاي طبيعي. اين باور و تعهد باعث شده كه در تمامي مراحل بر پيشگيري، تاكيد و تمركز داشته باشيم و در صورت نياز به درمان، درماني محافظه‌كارانه را ارائه كنيم؛ به نحوي كه از بافت طبيعي دندان محافظت شود.

در درمان‌هاي زيبايي نيز نگاهي طبيعت‌گرا را اتخاد كرده‌ايم؛ فرايند درماني با هدف رسيدن به زيبايي طبيعي يا استتيك، طراحي و اجرا مي‌شود. در تمام درمان‌هاي زيبايي و يا اصلاح طرح لبخند (شامل لمينت دندان، بليچينگ دندان ، ونير كامپوزيت و پروسه‌هاي ديگر) نيز، اولويت ما زيبايي طبيعي در كنار حفظ بافت طبيعي دندان است.

فرايند درمان

در آرتمان درمان، شما توسط متخصصان مجموعه (متخصص ترميمي و زيبايي، متخصص جراحي لثه و ايمپلنت دندان، متخصص درمان ريشه دندان و متخصص پروتزهاي دنداني) در شاخه‌هاي مختلفي معاينه مي‌شويد؛ مشاوره دريافت مي‌كنيد و در نهايت برنامه درماني براساس نوع و شدت مشكل تنظيم و اجرا مي‌شود. لازم به ذكر است اين برنامه درماني، كامل، ويژه و اختصاصي است.

مهم‌ترين رسالت ما در درمان، بهبودي و سلامت كامل بافت طبيعي دندان است بنابراين اولويت ما طي شدن كامل روند درمان همراه با صرف زمان و رعايت تمامي جزئيات است.

دندانپزشكي پيشگيرانه

دندانپزشكي پيشگيرانه بيش از آنكه رويكردي درماني باشد، آموزشي است. با آموزش‌هاي كاربردي و علمي كه در قالب نكاتي ساده ارائه مي‌شوند سعي در حفظ سلامت دندان‌ها داريم تا از بيماري‌هاي‌ دهان و دندان، تحمل درد و هزينه‌هاي مرتبط با آن جلوگيري كنيم.

دندانپزشكي محافظه كارانه

در دندانپزشكي به شيوه محافظه كارانه، نه تنها تلاش مي‌كنيم كه مينا، عاج و پالپ (اعصاب و عروق) دندان را محافظت كنيم، بلكه حتي دندان‌هايي كه به علل مختلف (مانند پوسيدگي دندان) ماندگاري طولاني مدت ندارند را تا زماني كه كارآيي قابل قبولي دارند، حفظ كنيم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۴۲:۰۳ توسط:netware موضوع:

آيا انجام كارهاي دندانپزشكي موقع بارداري مجاز است؟

سئوالاتي درباره بارداري و كارهاي دندانپزشكي در ذهن مادران باردار وجود دارد. تميز كردن دندان ها براي جلوگيري از مشكلات دنداني و معاينه ساليانه دندان ها توسط دندانپزشك در زمان بارداري نه تنها خطري ندارد، بلكه توصيه هم مي شود.

فزايش ميزان هورمون هاي بدن در زمان بارداري، باعث ورم و خونريزي لثه ها مي شود و گير كردن غذا بين دندان ها، اين التهاب را بدتر مي كند.

انجام كارهاي دندانپزشكي پيشگيري كننده در زمان بارداري لازم است تا از عفونت هاي دهاني مانند بيماري لثه جلوگيري كند، زيرا اين عفونت ها باعث تولد نوزاد نارس مي شوند.

انجام ساير كارهاي دندانپزشكي در زمان بارداري چگونه است؟

كارهاي دندانپزشكي ضروري مانند پر كردن پوسيدگي دندان ، ترميم دندان و يا روكش كردن آن در زمان بارداري بايد انجام شوند تا احتمال عفونت دهان كم شود.

كم خطرترين زمان براي انجام كارهاي دندانپزشكي در زمان بارداري، سه ماهه دوم بارداري است.

در سه ماهه سوم بارداري، براي زن حامله سخت است كه مدت طولاني روي صندلي دندانپزشكي دراز بكشد تا روي دندانش كار شود.

مطمئن ترين راه اين است كه كارهاي غير ضروري مربوط به دندان را در زمان بارداري انجام نداد و بعد از تولد نوزاد نزد دندانپزشك رفت.

اما گاهي اوقات مجبوريم كارهاي فوري و اورژانسي دندانپزشكي مثل عصب كشي و يا كشيدن دندان را در زمان بارداري انجام دهيم.

اعمال دندانپزشكي زيبايي دندان ها مثل سفيد كردن دندان ها و يا روش لمينت دندان و... را بايد بعد از زايمان انجام داد.

بهتر است اگر درمان مشكل دندانتان ضروري نيست، بعد از اتمام بارداري و تولد نوزاد آن را انجام دهيد تا جنين در معرض خطر و آسيبي قرار نگيرد، حتي اگر آن خطر كوچك باشد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون دندانپزشكي بارداري اينجا كليك كنيد. 

توصيه هايي براي كارهاي دندانپزشكي در بارداري

- انجمن دندانپزشكي آمريكا توصيه مي كند زنان باردار بايستي يك برنامه غذايي متعادل داشته باشند، دندان هاي خود را دو بار در روز مسواك بزنند و بعد از غذا نخ دندان بكشند تا از بروز مشكلات دنداني جلوگيري كنند.

- در طي بارداري براي معاينات ساليانه دندان ها و تميز كردن دندان ها جهت جلوگيري از مشكلات دنداني، نزد دندانپزشك برويد.

- به دندانپزشك خود بگوييد كه باردار هستيد.

- كارهاي غير ضروري دندانپزشكي خود را در سه ماهه دوم بارداري و يا بعد از زايمان انجام دهيد.

- اعمال زيبايي دندان را بعد از زايمان انجام دهيد.

- موقع نشستن روي صندلي دندانپزشكي، براي حفظ جريان خون سالم، پاهاي خود را روي هم نيندازيد.

- براي راحتي بيشتر خودتان و جنين تان، يك بالش كوچك همراه خودتان داشته باشيد.

بيشتر بخوانيد : دندانپزشك كودكان كيست ؟


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۳۵:۲۲ توسط:netware موضوع:

پاسخ به سوالات رايج در رابطه با سفيد كردن دندان پس از ارتودنسي

آيا سفيد كردن دندان ها پس از ارتودنسي توسط متخصص انجام مي شود؟

برخي متخصصان ارتودنسي به جز خدمات ارتودنسي دندان ممكن است خدماتي مانند بليچينگ دندان نيز انجام دهند. از متخصص ارتودنسي خود بپرسيد آيا پس از اتمام دوره درمان بليچينگ دندان انجام مي دهد يا خير.

اگر هم انجام نمي دهد بايد به يك دندانپزشك واجد شرايط مراجعه كنيد و حتي الامكان براي اولين بار به جاي بليچينگ دندان در خانه، بليچينگ داخل مطب را امتحان كنيد تا با روند آشنا شده و به شيوه اي ايمن اينكار را انجام دهيد.

آيا دقيقا پس از اتمام ارتودنسي بايد دندان ها را سفيد كرد؟

خيلي ها تصور مي كنند كه بلافاصله پس از برداشتن بريس ها و اتمام ارتودنسي فرآيند بليچينگ يا سفيد كردن دندان ها آغاز مي شود. اما اين تصور اشتباه است و سفيد كردن دندان ها مدت ها بعد از اتمام درمان انجام مي شود.

بيشتر بخوانيد :

·         ارتودنسي يا كامپوزيت

·         ارتودنسي ثابت

چه مدت پس از ارتودنسي، مي توان بليچينگ دندان انجام داد؟

از زماني كه بريس ها برداشته مي شود ممكن است در اغلب افراد كمي حساسيت دندان ها تجربه شود. بسته به وضعيت شخص ممكن است بين 1 تا 6 ماه طول بكشد تا دندان هاي افراد براي بليچينگ بعد از ارتودنسي آماده شود. بنابراين اغلب متخصصان توصيه مي كنند با هر نوع روش ارتودنسي، بهتر است كه فرآيند سفيد كردن دندان ها بعد از ارتودنسي را به 4 تا 6 ماه پس از اتمام درمان موكول كرد.

چرا بين اتمام ارتودنسي و سفيد كردن دندان ها فاصله مي افتد؟

به جز حساسيت و ضعف دندان ها پس از ارتودنسي (كه طبيعي و موقت است) دليل ديگري هم وجود دارد كه به تعويق افتادن بليچينگ را توجيه مي كنند:

اولا كه در بيشتر افراد دندان ها چندان دچار تغيير رنگ نشده و مي توان براي سفيد كردنشان صبر كرد كما اينكه خود بزاق دهان به مرور زمان مي تواند تا حد زيادي باعث بهبود رنگ دندان ها شود.

ثانيا بايد به دندان ها و كلا ساختارهاي دهان و دندان اجازه داد تا بعد از ماه ها تحمل بريس ها، اكنون به شرايط بدون ارتودنسي و بريس عادت كند.

پس از ارتودنسي، كجا دندان هاي خود را بليچ يا سفيد كنم؟

معمولا پس از ارتودنسي متخصص به شما درباره نحوه بليچينگ يا تمام روش هاي سفيد كردن دندان پس از ارتودنسي صحبت خواهد كرد و حتي به شما كلينيك دندانپزشكي خوبي هم پيشنهاد مي دهد تا بليچينگ دندان ها را انجام دهيد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر پيرامون در مان هاي ارتودنسي اينجا كليك كنيد.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۴۳:۰۷ توسط:netware موضوع: